Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er langt fra første gang, at en 23-årig vanvidsbilist, der dræbte Cilla Olander Johansson, kører for stærkt, med sprit i blodet og uden førerret

Onsdag kom man tættere på den 23-årige mand, som sidder tiltalt for det uagtsomme manddrab på Cilla Olander Johansson. Hun blev kørt ihjel 2. november 2013 i et fodgængerfelt ved Tivoli og Glyptoteket i København.

Den 23-årige bilist kørte med 91 km/t i timen, hvor man højest må køre 50 km/t, og han kørte med både sprit og hash i blodet ifølge anklageskriftet. Men blandt de skærpende omstændigheder er også, at han er tidligere straffet i adskillige sager.

Han har flere domme for at køre både spiritus- og narkopåvirket og for at køre bil i frakendelsestiden. 

Den første dom fik han i 2008, da han blev idømt fængsel i ti dage, en bøde på 5.000 kroner og en betinget frakendelse af kørerkortet. 

I 2009 fik han en dom for at køre bil narkopåvirket uden førerret. I 2012 blev han igen dømt både fængsel, bøde og en frakendelse af førerretten i tre et halvt år frem til 2016. 

I 2013 blev han i oktober, tre uger inden spritdrabet, dømt for at køre bil uden at have førerret.

I alt har han kørt bil 48 gange 'uden førerret', som det hedder, i perioden 2008 til 2012. 

Forsvarer for den 23-årige fortalte også om den tiltaltes personlige baggrund i retten onsdag. Her kom det frem, at han havde været så hårdt medtaget af ulykken, at han i fængslet blev tilset af en psykiater. Det blev vurderet, at han skulle mentalundersøges for at se, om han led af nogen form for sindssyge. Det var ikke tilfældet.

Han gik også med til at mødes i såkaldt konfliktråd med moderen til Cilla Olander Johansson forud for retssagen.

- Det var ubehageligt, og RJ sagde i første omgang, at han ville tænke over det. Vi talte om, at det kunne hjælpe de efterladte, og dem ville han gerne hjælpe, og derfor gik han med til det, sagde forsvarer Anders Rohde.

Han fortalte også, at den 23-årige inden fængslingen havde levet et omtumlet skole- og arbejdsliv. Han havde forsøgt at gå i lære som auto-mekaniker og motorcykel-mekaniker, men det gik ikke. 

Han havde svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, ville gerne starte på VUC, men han havde ikke gennemført folkeskolen. Han nåede at tale med kommunen om at starte forfra og gå 9. klasse igennem, da han så i november blev varetægtsfængslet, blot få uger før sin 23 års fødselsdag.

Den 23-årige RJ får sin dom senere onsdag.

 

Andre læser også