En 23-årig mand er blevet sigtet og varetægtsfængslet for at påsætte den brand i et bageri i Bazar Vest i Aarhus, der kostede hans bror livet. Politiet har mistanke om, at forsikringssvindel er årsagen.

Det var sandsynligvis et fejlslået ønske om at begå forsikringssvindel mod familiens bageri, der førte til, at 24-årige Tawfik Jarkas mistede livet i en voldsom brand i Bazar Vest i Aarhus den 28. april.

Det mener Østjyllands politi, der har sigtet Tawfiks 23-årige bror for medvirken til brandstiftelsen med forsikringssvindel for øje. 

- Det vil sige, der er en brand, der er påsat af nogen, der har interesse i at få udbetalt en forsikringserstatning frem for at drive et bageri, siger leder af efterforskning, politiinspektør Michael Gjern Weiss.

Bazar Vest

Den 23-årige bror blev torsdag fremstillet i et flere timer langt og lukket grundlovsforhør.

- Han er sigtet for medvirken til forsætlig brandstiftelsen sammen med sin bror og yderligere personer, siger Michael Gjern Weiss.

Politiets teknikere har undersøgt brandstedet nøje og har fastslået, at branden er startet i det familieejede bageri. Af hensyn til sagens efterforskning og grundet dørlukningen ved grundlovsforhøret vil politiet dog ikke afsløre de videre detaljer, om hvordan branden opstod.

Branden, der kostede Tawfik Jarkas livet, begyndte omkring kl. 5 lørdag morgen den 28. april i bageriet, der bager arabiske fladbrød. Bageriet ligger i en bygning, som er en del af Bazar Vest i Aarhus.

BT talte kort efter branden med en god ven til bager-familien, der fortalte, at han så begge brødre ved bageriet den morgen.

- Tawfik var på arbejde i morges, da branden brød ud. Hans bror nåede at komme ud, mens han blev tilbage for at prøve at slukke ilden, fortalte 26-årige Khod Thamma.

Men om Tawfik, der opholdt sig i underetager af bageriet, vitterligt mistede livet i et forsøg på at slukke branden er tvivlsomt. Ifølge politiets sigtelse mod broren, så var Tawfik sandsynligvis også med til at påsætte branden.

Politiet vil desuden ikke udelukke, at der kan ske flere anholdelser i sagen. Tawfik Jarkas 23-årige bror blev efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede kendelsen.

Udover bageren holder også en købmand, en møbelforretning og en del autoværksteder til i afdelingen, hvoraf flere fik brandskader