Først blev en kvinde udsat for røveri med kniv omkring klokken 3.15 natten til lørdag et sted på Amager.

Godt og vel en time senere begik den samme gerningsmand ifølge anklagemyndigheden to fuldbyrdede overfaldsvoldtægter af særlig farlig karakter mod to kvinder inde på hotelkollegiet BaseCamp South Campus på Amager.

Gerningsmanden holdt ifølge Camilla Nørlev, anklager ved Københavns Politi, en kniv op mod kvindernes hals og slog dem flere gange i hovedet.

Manden er pågrebet og varetægtsfængslet i foreløbig 23 dage.

Tip os: Skriv til 1929@bt.dk, hvis du har kendskab til sagen.

Sagen har rystet de studerende på BaseCamp South Campus, fortæller Kristina Olsen, administrerende direktør for BaseCamp i Norden, til B.T.

»Vi blev ringet op af vores nattevagt tidligt lørdag morgen, og så alarmerende vi politiet, fordi den mand, som politiet omtaler, er trængt ind i vores byggeri. Så det er hos os, det er foregået. Politiet kom heldigvis meget hurtigt,« siger hun og fortsætter:

»Han tiltvang sig adgang ved at true sig ind. Han trak de forurettede ind i bygningen. Mere kan jeg ikke sige. Politiet har været der og set samtlige overvågningsoptagelser igennem sammen med vores personale. Derefter gik jagten ind på ham, og heldigvis er han anholdt og fængslet.«

Kristina Olsen oplyser, at gerningsmanden ingen tilknytning har til hotelkollegiet.

Hun vil med henvisning til GDPR-reglerne hverken be- eller afkræfte, om ofrene er beboere på BaseCamp South Campus.

De studerende på hotelkollegiet er ifølge Kristina Olsen bange og rystede og bliver tilbudt krisehjælp:

»Vi har sat kriseberedskab i gang sammen med Falck Securitas. Vi har sat vagter op og tjekket alle vores låse. Vagterne skal skabe tryghed, indtil der er ro igen. Vagterne er der mest for signalværdien. Vores studerende er forskrækkede og bange og bliver tilbudt krisehjælp.«

»De, der har været tættest på, har fået adgang til krisepsykolog med det samme, og mandag klokken 12 er der en debriefing med de øvrige studerende, som Falck Securitas også står for,« siger Kristina Olsen.

Der er 352 fuldt bookede værelser på BaseCamp South Campus.

Der bor primært udenlandske studerende, men også enkelte danskere.

BaseCamp har udleveret alt videomateriale til politiet.

Kristian Olsen bemærker, at videoovervågningsmaterialet hjalp politiet til hurtigt at pågribe gerningsmanden. Han blev pågrebet lørdag eftermiddag.

Manden, der i forvejen er kendt af politiet, nægter sig skyldig i anklagerne om voldtægt, men erkender at have begået røveriet mod den tredje kvinde.

Grundlovsforhøret blev afviklet bag lukkede døre.