Foto: Tegning: Anne Gyrite Schütt

Nævningene og de tre juridiske dommere ved Østre Landsret har dømt den 39-årige førtidspensionist Vincent Smith skyldig i det makabre dobbeltdrab i Tusindårsskoven i Sanderum ved Odense

Ægteparret økonomichef Heidi Nielsen, 49, og kirurgisk overlæge Bjarne Johansen, 53, blev brutalt mejet ned med byger af skud fra en Husqvarna maskinpistol under en aftentur den 13. april i fjor. 

Deres gennemhullede lig blev fundet dagen efter i skovbrynet af en hundelufter.

Retten i Odense idømte i foråret Vincent Smith livstid for dobbeltdrabet, og nu er et nævningeting ved landsretten altså også kommet frem til, at han er manden, der stod bag den vanvittige og uforståelige handling.

Dobbeltdrabs manden for retten i Odense

Vincent Smith, der ligesom det dræbte ægtepar boede tæt ved Tusindårsskoven i Sanderum, har hele tiden nægtet sig skyldig. Ingen har tilsyneladende set selve drabene, men en lang række beviser og indicier peger på den 39-årige fynbo som gerningsmanden - bl.a. dna-spor, fingeraftryk, vidnebeskrivelser og koblingen til gerningsvåbnet.

Mens skyldsspørgsmålet nu er afklaret i Østre Landsret, er der endnu ikke taget stilling til strafudmålingen. Det ventes der først en afgørelse på fredag.

Vincent Smith er far til en 11-årig pige, hvis mor han blev skilt fra, da pigen var ganske lille. Han hed oprindelig Per Henrik Halslev, men han tog navneforandring, mens sagen var under forberedelse hos Statsadvokaten.

Han var alene om drabene, men hans 36-årige lillebror Michael Martinsen er tiltalt i samme sag. Anklagerne mod ham går bl.a. på, at han dels var i besiddelse af gerningsvåbnet, dels var med til at bortskaffe det dagen efter drabene.

Maskinpistolen, der er en model fra 1930'erne og som blev brugt under 2. Verdenskrig, blev tre måneder efter dobbeltdrabet fundet på bunden af den mudrede Langesø nordvest for Odense.

Michael Martinsen blev i byretten idømt to års fængsel. Også han er fredag formiddag blevet dømt skyldig ved landsretten.

Også han har hele tiden nægtet sig skyldig i de tungeste anklagepunkter. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.