Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ankesagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven er mandag formiddag indledt ved Østre Landsrets afdeling i Odense.

Og i bogstaveligste forstand fra første sekund af sagen, som den drabsdømte 39-årige Vincent Smith selv har anket til landsretten, gav han ikke nævningene og de juridiske dommere det bedste indtryk.

Tværtimod viser han tydelig foragt for retten.

Vincent Smith nægtede nemlig kategorisk at rejse sig, da nævningene og de tre juridiske dommere kom ind i det store lyse lokale. Det er ellers det normale at gøre af respekt for retten som institution.

Hans forsvarer, advokat Jesper Storm Thygesen, opfordrede ham tydeligt til at rejse sig og vise respekt for retten, men Vincent Smith blev - som den eneste i det tæt pakkede retslokale - demonstrativt siddende på sin stol og stirrede olmt over på nævningene.

- Nej, det gør jeg bare ikke, sagde Vincent Smith hørligt og tvært som svar til sin forsvarer, da Jesper Storm Thygesen havde bedt ham om at rejse sig.

I første omgang sagde retsformanden ikke noget til det og lod det passere. Men da Vincent Smith kort efter under anklageren, vicestatsadvokat Claus Guldbrands indledende bemærkninger, afbrød ham med "han er jo fuld af løgn!", fik den 39-årige drabsdømte fynbo læst og påskrevet.

Vincent Smith lænede sig så demonstrativt tilbage i stolen med korslagte arme.

Kort efter kunne han dog ikke styre sig igen:

- Det her er lige til at brække sig over! Det er til at brække sig over! gentog han.

Han blev i april ved Retten i Odense idømt livsvarigt fængsel for dobbeltdrabet på ægteparret Heidi Nielsen, 49, og Bjarne Johansen, 53. De blev brutalt mejet ned med byger af skud fra en Husqvarna maskinpistol, da de den 13. april i fjor som så ofte før gik en aftentur i Tusindårsskoven i Odense-forstaden Sanderum tæt på deres hjem.

Men denne aften kom de aldrig hjem.

Ligene af økonomichef Heidi Nielsen og overlæge Bjarne Johansen blev fundet i skovbrynet tidligt om morgenen dagen efter af en hundelufter.

Førtidspensionisten Vincent Smith, der ligesom det dræbte ægtepar selv boede i Sanderum, var ifølge dommen i byretten alene om de brutale drab.

Hans lillebror, 36-årige Michael Martinsen, blev idømt to års fængsel for at hjælpe med at bortskaffe drabsvåbnet. Det blev først tre måneder efter dobbeltdrabet fundet på bunden af den mudrede Langesø nordvest for Odense.

Både Vincent Smith og Michael Martinsen har hele tiden nægtet sig skyldige i de alvorligste anklagepunkter.

bt.dk følger sagen...