En 58-årig mand er blevet idømt 19 års fængsel for at have dræbt den 42-årige Jan-Øystein og hans kæreste, 29-årige Silje.

Det skriver norske VG, som tilføjer, at også en 34-årig mand og en 24-årig mand er idømt henholdsvis 17 års og ni års fængsel i sagen.

Kæresteparret blev fundet dræbt under en presenning 13. januar sidste år i et vandreområde i Arna, Bergen. Parret havde dagen forinden overnattet på et nærliggende hostel, og det var således her, at de blev slået ihjel af de tre mænd.

Den 58-årige, der har tilstået at have stået bag drabet på den 29-årige kvinde, har undervejs i sagen hævdet, at de to drabsofre skyldte ham penge - angiveligt i omegnen af 4.000 danske kroner.

Det skulle således været motivet for, at kæresteparret skulle dræbes.

Ifølge VG blev den 34-årige, der arbejdede som nattevagt på det pågældende hostel, dømt for medvirken til drab, fordi han skaffede den økse og de knive, der blev anvendt til drabet. Han låste desuden døren op til parrets værelse for at begrænse larmen mest muligt, ligesom han også slukkede for videoovervågningen i bygningen.

I dommen til den 34-årige lagde retten blandt andet vægt på. at han som ansat på stedet havde et ansvar for de overnattende, og de mente således også, at han var skyldigt i et »groft tillidsbrud.«

Den 24-årige var ligesom den 58-årige tiltalt for begge drab, men han blev imidlertid kun dømt for den ene. Det kostede ham 14 års fængsel.

I sin procedure argumenterede anklager Benedicte Hordnes ifølge VG for, at der skulle have været tale om en regulær henrettelse. Hun nedlagde påstand om 20 års forvaring til den 58-årige, 20-års fængsel til den 34-årige og 14 års fængsel til den 24-årige.

Dommeren valgte imidlertid en mildere straf til alle de tre, end den anklageren havde nedlagt påstand om.