Politiet efterlyser kendskab til denne jakke og disse bukser, som Heidis morder efterlod på drabsstedet.
Politiet efterlyser kendskab til denne jakke og disse bukser, som Heidis morder efterlod på drabsstedet. Foto: Politi/privat
I løbet af torsdagen håber efterforskerne i Nordsjællands Politi at få svar på, om dna-sporet fra Virum af Heidi Abildskovs morder umiddelbart kan afsløre hans identitet.

- Vi forventer i løbet af i dag at få svar på, om gerningsmandens dna-profil matcher en af de dna-profiler, der i forvejen findes i politiets dna-register. Det ville da i givet fald være et meget vigtigt fremskridt i efterforskningen, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen, der leder Nordsjællands Politis jagt på Heidis morder, til bt.dk.

Heidi og tyv


Dna betegnes populært som en persons biologiske fingeraftryk, og indsamles i dag rutinemæssigt af politiet ved efterforskning af en lang række straffesager, og også ved eksempelvis ulykker, hvor det ellers er umuligt at identificere en forulykket.

Siden 2005 har indsamling og registrering af dna været sidestillet med fingeraftryk i Danmark. Det vil sige, at politiet i dag registrerer dna-profiler fra personer, som er eller har været sigtet for en forbrydelse, der kan give fængsel i mindst et år og seks måneder. I nogle tilfælde sker det også i sager om børnepornografi.

Siden politiet i Nordsjælland onsdag offentliggjorde fotos af det tøj, som gerningsmanden fra Virum kom til at smække inde i bagagerummet på Heidi Abildskovs sorte Mercedes 220 CDI, har politiet fået en strøm af henvendelser.

- Alene onsdag aften modtog vi omkring 30 henvendelser, og jeg har endnu ikke hørt, hvor mange der er kommet i dag, lyder det ved middagstid torsdag fra Henning Svendsen.

Heidi drab Google Maps


Gerningsmandens blodstænkede tøj var dels en sort dunjakke i størrelse large af mærket Original BUDDY Active Wear med to skrålommer. Og dels et par lysegrå joggingbukser af mærket Leopard str. 176 med bred, sort stribe og i den sorte stribe to smalle, gule striber.

- Vi ved, at dunjakker af den type har været solgt i Deres-forretningerne i Danmark op gennem 90'erne, men foreløbig er vi ikke rigtig kommet videre med buksernes oprindelse, tilføjer efterforskningslederen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.