Politiet har i dag anholdt en mand, der er sigtet for voldtægter og forsøg på samme på ni kvinder. De fleste voldtægter er foregået i og omkring denne tunnel i Tingbjerg.
Politiet har i dag anholdt en mand, der er sigtet for voldtægter og forsøg på samme på ni kvinder. De fleste voldtægter er foregået i og omkring denne tunnel i Tingbjerg. Foto: Malte Kristiansen
Sagen om en 40-årig mand, der er sigtet for ni tilfælde af sexforbrydelser i Tingbjerg, har tre tilfælde af DNA

I de tre sager, er der et match på den 40-årige med en sikkerhed på 1:1.000.000. Og det er et fældende højt tal, ifølge Bo Thisted Simonsen, der er viceafdelingsleder på Retsmedicinsk Instituet, Afdeling for Retsgenetik på Københavns Universitet.

- Et DNA-match på 1:1.000.000 er den højeste bevisvægt vi arbejder med i øjeblikket, siger Bo Thisted Simonsen til bt.dk.

Han fortæller også, at et DNA-match, der passer så godt som det nævnte, i tidligere lignende sager har været vurderet højt.

Den 40-årige mand har været varetægtsfængslet siden den 2. november og er nu sigtet for ni tilfælde af sexforbrydelser, blandt andet fuldbyrdet voldtægt og voldtægtsforsøg. Han blev anholdt i forbindelse med et trafikuheld, hvor politiet fandt effekter fra et røveri hos et af voldtægtsofrene.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.