Københavns politi har nu indledt en disciplinærsag mod den 29-årige Lars Kragh Andersen, der arbejder som bejtent ved Station Amager i København, og som nægter at tage folks narko.

 - Vi tager afstand fra det han har sagt, og det han har skrevet er 100 procent imod politiets vedtægter. Derfor er der nu indledt en disciplinærundersøgelse, der skal klarlægge, hvad der er sagt og gjort i den her sag, forklarer Jan Bjørn, der er personalechef ved Københavns Politi til bt.dk.

Lars Kragh Andersen er kommet i modvind efter et blogindlæg på netavisen 180grader. Her skriver han, at da to af hans kollegaer havde anholdt af en person med 1 kg hash, havde Lars Kragh Andersen forklaret, at han ikke ville have reageret på samme måde, hvis ikke det var fordi, den anholdte også havde kørt bil:

- Jeg nævnte, at jeg aldrig i livet kunne have taget mig af hans planterester, hvis jeg havde stået med sagen alene og uden indblanding fra kollegaer. Jeg havde udelukkende reageret på hans tilsyneladende uforsvarlige omgang med et motorkøretøj og havde glemt alt om hans ildelugtende bagage, skriver han i blogindlægget.

Udover at lade folk beholde deres narko, er betjenten også imod at betale licens. Licens-Lars som han også kaldes, kan nu ende med at hedde ledigheds-Lars. For politiet vil ikke udelukke en fyreseddel, hvis ikke han retter ind.

 - Da da det er verserende sag, kan vi endnu ikke kommentere på, hvad der skal ske med ham. Men jeg kan sige, at disciplinære sager kan medføre henholdsvis tjenestelig samtale, indskærpelse, advarsel, bøde eller egentlig afskedigelse, siger personalechefen.