Bagmandspolitiet har fredag besluttet at gå ind i sagen om påstået millionsvindel i selskabet Gate Gourmet.


Virksomhedens advokat har fredag anmeldt den tidligere direktør Amanda Jacobsen for bedrageri, underslæb, mandatsvig og dokumentfalsk for 140 millioner kroner.

- Vi har igangsat en række efterforskningsskridt, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, der er chef for efterforskningsenheden hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, som kaldes Bagmandspolitiet.

Hvad det præcist drejer sig om, ønsker politiinspektøren ikke at udtale sig om. Heller ikke spørgsmålet om, hvorvidt den mistænkte er blevet afhørt, vil Isager-Nielsen besvare.

Sagen er gennem den seneste tid blevet oprullet af Ekstra Bladet, som har beskrevet den tidligere direktørs luksusliv i overhalingsbanen.

- Vi er i gang med at samarbejde med myndigheder i udlandet, og vi vil forfølge de forskellige pengespor i sagen, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

I de seneste dage har betjentene fulgt med i Ekstra Bladets detaljerede omtale af forholdene i virksomheden, og beslutningen om at iværksætte en efterforskning blev altså truffet fredag efter advokatens anmeldelse.

/ritzau/