Mads Dinesen.
Mads Dinesen. Foto: Kasper Palsnov

Den bedrageridømte Mads Dinesen, der også går under navnet 'Champagnedrengen', fortæller, hvor 'let' det umiddelbart var for ham at svindle.

Dommen på to et halvt års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk for den nette sum af 34,8 millioner kroner modtog Mads Dinesen i sommeren 2014. Selve bedrageriet begyndte i 2012, fortæller han i dokumentarprogrammet 'Mit bedrageri til skræk og advarsel', der blev vist på DR 3 onsdag aften.

Mads Dinesen

Og umiddelbart var det overraskende let for Dinesen at svindle for millioner.

»Papirerne producerede jeg simpelthen selv. Det lyder vanvittigt, men mange af de her blev lavet i Paint. Jeg kunne sidde og lave et dokument i Paint, der så ud som om, firmaet var 20 millioner kroner værd,« fortæller han til DR og fortsætter:

»Jeg vidste, jeg ville ende i fængsel for det her,« siger han.

Mads Dinesen

Mads Dinesen tilbragte de første ti måneder af sin dom i Møgelkær Statsfængsel. Efterfølgende fik han lov til at afsone den resterende tid af sin dom på en såkaldt pension, hvor der hver dag er udgang mellem 7.00-23.00. Ifølge Dinesen selv brugte han blandt andet tiden og de vide rammer på at se sine venner og cafe-besøg. Programmet viser også, at han brugte weekenderne på hotel og restaurantbesøg med kæresten.

Han var også flittig til at opdatere på de sociale medier, og det førte blandt andet til at Kriminalforsorgen ændrede holdning til, at han måtte afsone resten af sin dom på pension. 2. januar skrev han en længere opdatering på sin Facebook-profil, hvor det blandt andet lød:

Mads Dinesen

»Kriminalforsorgen har følt sig så provokeret af mine flere måneder gamle opslag på FaceBook, at de d. 23. december smed mig tilbage til fængslet i Jylland uden mulighed for udgang i 6 uger - 'af hensyn til folks retsfølelse' tsk..«

Det fremgår dog af det nye dokumentarprogram, at han nu godt kan forstå Kriminalforsorgens beslutning samt at nogle kan føle sig krænket over hans adfærd. Eksempelvis købte han designerstolen 'Ægget' af Arne Jacbosen til sin celle i august 2015. I september var han også impliceret i en drukskandale på kendis-frisøren Dennis Knudsens restaurant 'Kontrast', som du kan læse mere om ved at klikke her.

Skammer mig ikke over festen
Store dele af Mads Dinesens luksusliv blev finansieret af bedrageriet, som han senere erklærede sig skyldig i. Om tiden fortæller han selv:

»Jeg skammer mig ikke over den fest og den tid, vi havde, men jeg skammer mig over, at det førte til bedrageri for at opretholde det her liv. Jeg kom i en situation, hvor der ikke var råd til at være 'champagnedrengen', og der skulle jeg have trukket mig tilbage og begyndt at arbejde seriøst igen. I stedet valgte jeg at begynde at lave bedrageri for at kunne være 'champagnedrengen'« siger han.

Noget af det værste ved at være i fængsel er ifølge champagnedrengen at blive ringet op om natten af vennerne for at høre om, hvorfor han ikke er i byen.

Han forventer at sidde fængslet i Møgelkær Statsfængsel til april, hvor han kan blive prøveløsladt.

Du kan se dokumentaren på DR TV ved at klikke her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.