Lægerne opgav at holde trafikoffer i live. Han blev kørt ned af flugtbilist, som måske var spirituspåvirket.

En 33-årig mand døde fredag på Rigshospitalet af de kvæstelser, som han blev påført af en flugtbilist torsdag aften på Amager, oplyser Københavns Politi.

- Lægerne besluttede at indstille behandlingen, og han er afgået ved døden, siger Søren Hansen, central efterforskningsleder i Københavns Politi.

Flere pårørende har været på stedet hvor den 33-årige mistede livet, og her er lagt blomster og kort som en sidste hilsen til deres ven.

-  Tak for dit venskab. Et af de bedste, man kunne få. Det værste bliver at finde en ny bedste ven. Hils vores fælles bekendte deroppe! Kærligst, skriver en ven i et kort.

- RIP Du var den bedste ven, man kunne få. Det bliver aldrig det samme uden dig, skriver en anden.

Flugtbilisten, en 25-årig mand, blev tidligere fredag fængslet i Københavns Dommervagt efter påkørslen torsdag. Han vil nu blive sigtet for uagtsomt manddrab.

Den 25-årige bilist var muligvis spirituspåvirket og stak af efter ulykken, hvor han ramte den 33-årige og en anden cyklist.

Bilisten er nu fængslet til 16. maj.

- Det er sket af hensyn til retshåndhævelsen, siger anklager Susanne Bitsch.

Bilisten ramte også en 20-årig cyklist, men han slap uden større skader.

Den 25-årige påkørte de to cyklister på Amager Boulevard ved Amagerbrogade. Han stak af efter påkørslen, men blev kort efter standset af en patruljevogn.

Vidneudsagn fra ulykkesområdet tyder på, at bilisten kørte over for rødt, da han ramte de to cyklister, siger politiet.

Der er taget en blodprøve af bilisten for at dokumentere hans alkoholpromille.

/ritzau/