For anden gang inden for to måneder er Aarhus Universitet blevet udsat for en bombetrussel. Flere studerende måtte afbryde deres eksamen.

Politiets bombehunde er mandag eftermiddag i gang med at undersøge Aarhus Universitets Campus Fuglesangs Allé, som tidligere mandag blev evakueret på grund af en bombetrussel.

Det er anden gang på mindre end to måneder, at afdelingen, tidligere Handelshøjskolen, trues med en bombe, og selvom der også denne gang skulle være tale om en tom trussel, er det en ubehagelig oplevelse for alle involverede, siger universitetets pressechef, Anders Correll.

- Det er dybt deprimerende, at vi nu skal til det igen. Forhåbentligt er der kun tale om en trussel, men det er stadig en meget alvorlig hændelse, som har konsekvenser for de studerende og medarbejderne, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Pressechefen fortæller, at cirka 2.000 personer blev evakueret, da den telefoniske bombetrussel indløb til Østjyllands Politi kort efter klokken 14.

- Flere studerende blev afbrudt midt i eksamen. De må nu starte forfra, siger Anders Correll, der oplyser, at skolen er lukket resten af dagen, mens bombehundene gennemgår samtlige 30.000 kvadratmeter.

Det vides endnu ikke, om der er sammenhæng mellem dagens bombetrussel og bombetruslen, som universitetet modtog i et brev 26. oktober. Pressechefen vil ikke gisne om, hvorvidt bagmanden er en person, der har set sig sur på Aarhus Universitet.

- Den del af sagen overlader vi til politiet, og jeg har fuld tillid til, at de efterforsker truslerne grundigt, siger han.

Den tidligere handelshøjskole, som har været en del af Aarhus Universitet siden 2007, ligger ved Vestre Ringgade i udkanten af det centrale Aarhus. Afdelingen har knap 17.000 studerende.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.