Lyt til artiklen
En 32-årig mand faldt 10-14 meter ned fra Hotel d'Angleterres tag og døde af sine kvæstelser, fordi han ikke havde sele på, da han skulle fjerne nogle overdækningsplader.

Det fortæller Arbejdstilsynet til bt.dk.

- Han skulle nedtage nogle trapezplader på taget, som byggepladsen har været overdækket med, og så træder han ud på pladen og falder igennem den og lander 10-14 meter længere nede på et tag, fordi han ikke har en faldsikrings-sele på, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet Karsten Bach Christensen.

Politiet fik anmeldelsen klokken 12.56, og der kom en ambulance til stedet. Den 32-årige blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter, og han afgik ved døden af sine kvæstelser klokken 14.10 har politiet oplyst til bt.dk.Arbejdstilsynet har en stærk formodning om, at de allermest basale sikkerhedsforanstaltninger ikke er blevet overholdt.

- Han skulle have haft faldsikring på - en såkaldt c-sele - og den pågældende skulle have haft klare sikkerhedsinstrukser, og det tyder det på, han ikke havde fået, siger Karsten Bach Christensen.

Det er endnu ikke klart, hvilket firma der efter al sandsynlighed har overtrådt reglerne, men den unge mand arbejdede ikke direkte for d'Angleterre. Det er derfor en underleverandør, som den afdøde har arbejdet for.

Firmaet kan se frem til en klækkelig bøde, hvis det viser sig, at sikkerheden ikke er overholdt, og de får straks påbud om at stramme op på sikkerheden.
Når Arbejdstilsynet er færdig med undersøgelserne, vil sagen blive overdraget til politiet.