Danskere er udsat for en indbrudshetz i Vollsmose. Men det er ikke for at presse etniske danskere ud af Vollsmose, at de mange indbrud rettes mod folk, der har efternavne som Hansen og Nielsen. Risikoen er bare mindre ved at vælge danske navneskilte.

Det forklarer de unge indvandrer-drenge, som B.T. møder ved Bøgeparken i Vollsmose. Et sted, der historisk set har været omdrejningspunktet for balladen i den uroplagede bydel, og et sted hvor områdets hårde kerne - ifølge politiet - hører til.

Enkelte nægter at have begået indbrud, mens andre ikke lægger skjul på deres kriminalitet.

LÆS OGSÅ:

- Når man er ude at lave indbrud, og der f.eks. står Hansen på den ene postkasse og Farshid på den anden, så tager man jo den lejlighed, hvor der står Hansen. Her er muligheden for, at dem, der bor der, kender ens familie eller venner mindre. Og på den måde er risikoen for at blive opdaget også mindre, siger en af de unge, der ligesom de seks-otte andre unge ønsker at være anonym.

KENDER DU NOGET TIL SAGEN, ELLER BOR DU ET STED, DER ER RAMT AF LIGNENDE PROBLEMER, SÅ TIP B.T. PÅ 1929@BT.DK ELLER HER.

- Så vi er altså på ingen måde racister, der prøver at fordrive nogen herudefra. Vi keder os nok bare, og så er det nemt at lave indbrud. Vi ved jo, at danskerne tit tager ud og spiser om søndagen, og så er der ingen hjemme, fortsætter han.

De unge understreger dog, at der også bliver begået indbrud mod personer med anden etnisk herkomst end dansk i området.