Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det var en tragisk dag i lørdags, da den 32-årige cykelrytter Louise Kristina Elmskov Hansen afgik ved døden efter et sammenstød med en bil på Hesselvej i Ganløse. Og TV 2 Sportens cykelkommentator Dennis Ritter er ked af den triste ulykke, for han kendte hende fra fitnesscenteret, hvor hun var spinning-instruktør.

- Det er totalt forfærdeligt og meningsløst, siger Dennis Ritter til bt.dk og fortsætter.

- Jeg har været til nogle spinningtimer, hvor hun var var instruktør. Hun var altid i godt humør og meget dygtig rent fagligt. Cykelmiljøet er ikke noget stort miljø, så man kender alle sammen hinanden lidt, og hun indgik i det miljø, så det er den måde, jeg kender hende på.

Under en træningstur i styrtede Louise Kristina Elmskov Hansen, og en modkørende bil, der var i gang med en overhaling kørte ind i hende. En redningshelikopter blev tilkaldt, og hun blev fløjet til Rigshospitalets Traumecenter.

Læs også:

Men den hårdt kvæstede kvinde havde skader i hovedet, og hun stod ikke til at redde, så hun afgik ved døden på hospitalet. Dennis Ritter mener, man kan bruge den tragiske episode til at sætte fokus på, at bilister og cyklister skal være mere opmærksomme på hinanden.

- Vi ved jo ikke helt, hvad der er sket i denne her episode, men generelt vil jeg sige, at det er ved at være højaktuelt at sætte fokus på det her. For der er så mange i Danmark, der cykler. Og vi er ikke så gode til at tage hensyn til hinanden, som man er sydpå, siger Dennis Ritter, der har cyklet i Italien, Frankrig og Spanien.

- Selvfølgelig sker der også ulykker der, men jeg oplever bare generelt en lidt større hensyntagen til hinanden, og man er lidt mere indstillet på, at vi skal være her alle sammen, og at det skal glide. Det gælder både cyklisterne og bilisterne. Ud fra hvad jeg ser og oplever på landevejene er tendensen generelt i Danmark, at vi ikke er så dygtige til at tage hensyn til hinanden, og vi har ikke den samme tolerance, siger Dennis Ritter.

Trykket stemning

Louise Kristina Elmskov Hansen var en dygtig cykelrytter i A-klassen for damer, og i 2011 blev hun nummer 13 ved Danmarksmesterskabet i enkeltstart.

Hun cykler for Hvidovre Cykelklub, og her er man triste over situationen, fortæller rytterrepræsentanten Peter Stenberg.

-  Stemningen har været trykket. Vi var allesammen ude og køre cykelløb søndag i Ågerup, og der fik vi arrangørerne til at holde et minuts stilhed. Det er jo rart på den måde at vise vores engagement i det her. På tirsdag cykler vi så ud til ulykkesstedet, hvor vi lægger en krans og holder et minuts stilhed, siger Peter Stenberg, der kun har positive ord at sige om Louise Kristina Elmskov Hansen.

- Louise var altid en glad og smilende pige, der altid var parat til at hjælpe. Hun var måske ikke den, der var allermest i klubben, fordi hun boede et stykke fra herfra. Men hun var med til arrangementerne, og hun var altid rar og hjælpsom. siger han.

Han er enig med Dennis Ritter i, at der er plads til forbedringer i forholdet mellem cyklister og bilister.

- Vi er jo nok lidt mere udsat, fordi der er mere fokus på os. Når vi er ude og træne, kan vi godt være til irritation for bilisterne. Men også omvendt. Så det er det der med at have gensidig respekt, siger Peter Stenberg.Sagen bliver efterforsket som en ulykke, og der er ingen, der er sigtet for noget, fortæller politiet.

Blev slået af bilist

Om det er skæbnes ironi, ved man ikke. Men for omkring fjorten dage siden var Louise Kristina Elmskov Hansen også i karambolage med en bilist, da hun var ude og træne med en anden kvindelig cyklist.

De blev overfuset, da de trænede i Bregnerød i Nordsjælland. Her blev de to kvinder først presset ud i vejsiden af bilisten, der mente, at kvinderne cyklede for langt ude på vejen.

Den ene pige fægtede med armene i irritation, men bilisten stoppede, steg ud af bilen og slog efter den ene af cykelrytterne. Det var Louise Kristina Elmskov Hansen.

Hun blev slået i ryggen med en knytnæve, så hun væltede omkuld. Manden kørte væk, men de to kvinder fik noteret nummerplade.

Andre læser også