En lille gruppe demonstranter skabte uro ved "naziborg" i Greve, hvor politiet til sidst slap hundene løs.

Der blev kastet metalrør, kanonslag og røgbomber, da en gruppe på omkring 250 antifascister lørdag eftermiddag lagde vejen forbi nynazisternes hus i Greve.

Anledningen var en protestaktion mod en bebudet koncert i "naziborgen" nær Hundige Station.

Politiet var talstærkt til stede, og trods demonstranternes kasteskyts mener politiinspektør Jens Børsting ved Midt- og Vestsjællands Politi, at det generelt forløb "ganske rimeligt".

- Det gik omtrent, som vi havde forventet, siger han.

De fleste af demonstranter var fredelige, men en gruppe på omkring 30-40 hætteklædte demonstranter lavede ballade, da demonstranterne brød gennem en politiafspærring.

Det fik politiet til at drøne mandskabsvogne frem og blokere demonstranternes vej videre frem.

Herefter trak flere af de hætteklædte ud i mindre grupper, der kastede skyts mod politiet og nynazisternes matrikel.

Ifølge Ritzaus udsendte måtte nynazisternes leder Esben Rohde Kristensen på et tidspunkt hjælpe med at eskortere to blødende meningsfæller ind i huset.

Efter godt tre timers protest trak demonstrationen ved 18-tiden fredeligt tilbage mod Hundige Station, hvor der igen opstod tumult, da sortklædte demonstranter kastede skyts og kanonslag mod politiet.

Politiet pudsede hundene på antifascisterne, hvor flere blev bidt og to unge blev anholdt.

Dertil kommer en kvinde, der blev anholdt for at påkøre en motorcykelbetjent, hvilket oprørte demonstranterne yderligere, da de i modsætning til politiet ikke mente, at kvinden gjorde det med vilje.

/ritzau/