Nyeste Interpol-efterlyste er drabssigtede 63-årige Bent Ovesen fra Kolding. Tvind-toppen dominerer wanted-registret

Netop nu er 15 danskere efterlyst over hele kloden.

Seneste danske navn på det internationale politisamarbejde Interpols såkaldte wanted-liste er den 63-årige sydjyske salgschef Bent Ovesen, som er sigtet for at have dræbt sin hustru, 61-årige Aase Ovesen, i deres hjem på Christiansøvej i det nordlige Kolding natten til fredag den 27. oktober.

Et drab der er kommet som et lyn fra en klar himmel i det nydelige parcelhuskvarter med ligusterhække og velplejede haver, og hvor ægteparret, som har to voksne døtre, har boet siden midten af 1980’erne.

Bent Ovesen og hans bil, en gråbrun Ford Mondeo, har været genstand for intensiv eftersøgning både til lands, til vands og fra luften i det syd-, vest-, og sønderjyske område. Uden resultat.

Den 10. november blev han for lukkede døre varetægtsfængslet in absentia – dvs. uden at være til stede – og med kendelsen fra Retten i Kolding blev det muligt at få hans navn og billede ud via Interpol, så han nu også er internationalt efterlyst.

Carit Andersen, politiinspektør og efterforskningsleder ved Sydøstjyllands Politi, har tidligere over for BT udtrykt frygt for, at Bent Ovesen kan være død for egen hånd. Men både han og bilen er som sunket i jorden.

Interpols aktuelle liste med i alt 15 danske statsborgere er domineret af Tvind-toppen med den karismatiske stifter og leder Mogens Amdi Petersen som den mest prominente.

Tvind-lederne fylder en tredjedel blandt de navne, som de danske myndigheder allerhelst vil have kontakt til og bragt hjem til rettergang ved de danske domstole.

Den næsten to meter høje og i dag 78 år gamle Mogens Amdi Petersen befinder sig efter alt at dømme stadig i Tvind-imperiets Utzon-tegnede luksusdomicil ud til Stillehavets skvulpende bølger på den afsides beliggende halvø Baja California i det nordlige Mexico ikke langt fra grænsen til USA.

Amdi har ikke vist sig offentligt siden 2006. Han forsvandt ud af Danmark, inden statsadvokaten kunne nå at forkynde for ham, at byrettens frifindelse af Tvind-lederne blev anket og derfor skal for Vestre Landsret.

Her på siderne kan du læse nærmere om hver af de danske statsborgere, som netop nu er efterlyst over alt i verden.

BENT OVESEN

Den 63-årige salgschef i en kemivirksomhed forlod sit og hustruen Aases hjem på Christiansøvej i det nordlige Kolding tidligt om morgenen den 27. oktober. Halvandet døgn senere fandt ægteparrets yngste datter sin mor liggende død i villaen. Obduktionen bekræftede, at Aase Ovesen var blevet dræbt.

Hverken Bent Ovesen, som er sigtet for drabet, eller hans bil, en gråbrun Ford Mondeo årgang 2015 med registreringsnummeret AU 24 836, er set siden.

POLITIFOTO af efterlyste Bent Ovese (Foto: Politifoto/Scanpix 2017)
POLITIFOTO af efterlyste Bent Ovese (Foto: Politifoto/Scanpix 2017) Foto: Politifoto
Vis mere

OMER HASSAN SHEIK MUSE

Den 32-årige dansker med somaliske rødder formodes at have begået knivdrabet på den jurastuderende 21-årige Jonas Thomsen Sekyere på Diskotek Bakken på Vesterbro i København i november 2012. Omer Hassan Sheik Muse er siden flygtet til Somaliland og er i fjor ved en lokal domstol blevet idømt 20 års fængsel samt en erstatning, der lyder på betaling af 33 1/3 kameler til sit offers familie.

Selv om de danske myndigheder angiveligt ved, at Sheik Muse er blevet dømt og afsoner i et somalisk fængsel, ønsker Københavns Politi ham stadig udleveret. Det vil dog næppe ske.

UNAL ÖZTÜRK

Den 38-årige dansk-tyrker fra Fredericia er sigtet for omfattende narkohandel, afpresning og flere forsøg på brandstiftelse.

FRANK SEYED MOHAMMAD SADEGH HESKJÆR

Han er født i Iran men er dansk statsborger. 60-årige Frank Heskjær har stadig et selskab registreret med adresse i Silkeborg. Han er efterlyst for seksuelle overgreb mod mindreårige.

MOHAMAD WALID HAMADEH

At tage et andet menneskes liv er den alvorligste forbrydelse i straffeloven. 26-årige Mohamad Walid Hamadeh er sigtet og efterlyst for både drab og drabsforsøg. Han formodes at have begået skuddrabet på en 19-årig mand i Folehaven ved København i april 2011. Ifølge Københavns Politi begik han blot tre måneder senere drabsforsøg, da en 26-årig mand blev stukket med kniv og beskudt med en maskinpistol i ”Ali’s Bageri” i Heimdalsgade i hovedstaden. Offeret overlevede mirakuløst.

MOGENS AMDI PETERSEN

Mogens Amdi Petersen er blevet 78 år, men de danske myndigheder tørster stadig efter at få den karismatiske Tvind-stifter foran dommerne i Vestre Landsret, som anklagemyndigheden i 2006 ankede byrettens kendelse om frifindelse af Amdi til i den årelange sag om mulig økonomisk kriminalitet. Mogens Amdi Petersen rejste ud af Danmark få dage efter byrettens afgørelse, og derfor nåede statsadvokaten ikke at forkynde ankesagen for ham.

Tvind-lederen er tiltalt for at have snydt den danske stat for op mod 47 millioner kroner i skat samt for at have begået underslæb for andre 57 millioner kroner.

De danske myndigheder har gennem flere år vidst, at Amdi Petersen højst sandsynligt opholder sig på Tvinds overdådige luksus-ressort i det nordlige Mexico. Et ressort, som sammenslutningen selv kalder et kursus- og konferencecenter.

Det er dog ikke lykkedes Justitsministeriet at få Mexico til at udlevere den 78-årige dansker. Begrundelsen er, at når Amdi er frifundet ved én retsinstans, kan der efter mexicansk lov ikke umiddelbart ske udlevering.

Mogens Amdi Petersen
Mogens Amdi Petersen Foto: Claus Fisker
Vis mere

STEN BYRNER

60-årige Sten Byrner fra Dragør var tidligt med i Tvinds inderkreds og har bl.a. været sekretær i Tvinds Humanitære Fond. Det var også Byrner, som med sin underskrift sørgede for at købe en luksuslejlighed i milliardær-paradiset Fisher Island et par gode stenkast syd for Miami South Beach til selveste Amdi Petersen. Sten Byrner blev i 2006 ved Retten i Ringkøbing idømt et års betinget fængsel for medvirken til underslæb og skatteunddragelse. En dom, som kritikere betegnede som ”at tage skraldet” for de øvrige folk i Tvind-toppen.

Når han alligevel er efterlyst via Interpol skyldes det, at han lige som de andre stak af, inden ankesagen skulle for landsretten.

Han har selv hævdet, at han forlod imperiet allerede i 1993. I 2000 afslørede Ekstra Bladet, at han levede en skjult tilværelse lige midt i København under navnet ”Forlaget Hans G. Dal”.

Sten Byrner
Sten Byrner Foto: Bo Amstrup
Vis mere

CHRISTIE PIPPS / KIRSTEN FUGLSBJERG

Den 66-årige aarhusianer Christie Pipps hed oprindelig Kirsten Fuglsbjerg men tog navneforandring til det engelsk klingende navn i begyndelsen af 1990’erne. Hun var og formentlig er stadig med i Tvinds jura-gruppe, som tager sig af alle juridiske spørgsmål. Er af et tidligere medlem af Lærergruppen betegnet som hensynsløs og brutal i sin fremfærd, og at hun lader målet hellige midlet.

Blev ligesom flertallet af Tvinds topfolk frikendt i 2006 i sagen om underslæb og skatteunddragelse og nåede at stikke af inden ankesagen. Opholder sig angiveligt på Tvinds ressort i Mexico.

Christie Pipps alias Kirsten Fuglsbjerg
Christie Pipps alias Kirsten Fuglsbjerg Foto: THOMAS ENGSTRØM
Vis mere

MARLENE GUNST

Sammen med Ruth Sejerøe Olsen stod Marlene Gunst for økonomien i Tvind-forretningen. Den 58-årige københavner, som blev frikendt i byretten i sagen i 2006, er som den eneste af de seks tiltalte i landsretssagen blevet fundet af myndighederne.

Det skete i 2009 i en London-lufthavn, hvor hun officielt fik at vide, at hun skulle møde i Vestre Landsret i Danmark. Man lod dog Marlene Gunst rejse videre, og hun har ikke siden sat sine ben i fædrelandet.

Marlene Gunst  (Foto: PALLE HEDEMANN/SCANPIX NORDFOTO 2002)
Marlene Gunst  (Foto: PALLE HEDEMANN/SCANPIX NORDFOTO 2002) Foto: PALLE HEDEMANN
Vis mere

KIRSTEN AMBROSIUS LARSEN

Er Mogens Amdi Petersens kæreste og livsledsager. Den 70-årige kvinde fra Viborg har udgjort og udgør formentlig stadig den egentlige topledelse i Tvind og er så tæt forbundet med Amdi, at de i henvendelser til Lærergruppen underskriver sig med KLAP – en forkortelse for Kirsten Larsen Amdi Petersen.

Stak af sammen med den karakteristiske leder inden ankesagen og boede bl.a. sammen med ham i skjul gennem en årrække på et af verdens mest mondæne steder; nemlig Fisher Island, en privat ø for de superrige syd for South Beach i Miami i det solbeskinnede Florida. Her har Kirsten Larsen og Amdi haft prominente naboer som tennisparret Steffie Graff og Andre Agassi, den danske topspiller Caroline Wozniacki, talkshow-milliardæren Oprah Winfrey, skuespilleren Julia Roberts og instruktør og skuespiller Mel Brooks.

Kirsten Larsen opholder sig i dag angiveligt i Mexico sammen med den øvrige topledelse, som også er efterlyst gennem Interpol.

Kirsten Ambrosius Larsen
Kirsten Ambrosius Larsen Foto: BRIAN RASMUSSEN
Vis mere

HAMZA KAZMI

22-årige Hamza Kazmi fra Rødovre har relation til bandegrupperingen Black Jackets og er efterlyst for drabsforsøg og besiddelse af skydevåben med ammunition.

Han stak af efter et voldsomt bandeopgør på Peter Bangs Vej på Frederiksberg i juni 2016. Ifølge sin advokat Mette Grith Stage ønsker han at komme hjem til Danmark for at melde sig hos dansk politi. Men selv om der er udstedt en international arrestordre på Hamza Kazmi, er hendes klient fanget i et limbo, hvor han ikke er blevet anholdt men heller ikke kan få sit pas udleveret, forklarer hun:

”Han har simpelthen været henne og banke på hos myndighederne for at melde sig, da han gerne vil hjem til Danmark, men de vil åbenbart ikke anholde ham og påstår, at de ikke kender til nogen arrestordre. Heller ikke selv om han jo står i Interpols register. Det er lidt bizart at have en klient, som gerne vil hjem og tale med politiet, men ikke kan komme til det. Så indtil videre ved vi ikke, hvad der sker i sagen,” siger Mette Grith Stage til BT.

AFSHEEN BUKHSH

Den 41-årige dansker med pakistanske rødder har gennem flere år været efterlyst for at bortføre sine to børn, nu 13-årige Duaa og 15-årige Hera.

Børnenes far, Tahir Bukhsh, har tidligere gennem danske medier stået frem og fortalt historien om bortførelsen af de to piger, som hans kone ifølge ham har taget med til Pakistan i forbindelse med en samværssag, som kørte på sit højeste i 2013.

HISHAM MOHAMED HAMMOUDA

51-årig dansker med arabisk baggrund har angiveligt taget sit barn med væk fra Danmark og er gået under jorden med barnet.

ABDALLAH BEN ABDERRAOUF DHAFLAOUI

Den 26-årige dansker med arabisk baggrund er sigtet for sammen med en medgerningsmand at have begået knivdrabet på den 19-årige Andres Vo Riis alias Hamza Samsam på Nørrebro i København i maj 2015.

Han er ikke set siden drabet. Rygter har meldt ham død af et hjerteanfald i Tunesien, men det er ikke bekræftet af officielle kilder.

KRISTIAN SØRENSEN

Vestjyske Kristian Sørensen blev for ni år siden ved Retten i Herning idømt et halvt års fængsel for besiddelse af 60.000 børnepornografiske billeder og 800 film i samme kategori.

Hans hus blev overmalet med ukvemsord, og dagen efter dommen forsvandt han sporløst og er ikke set siden. Ifølge Dagbladet fandt politiet hans pas i huset, og der er ikke hævet penge på hans konto. Kristian Sørensen, som er født i 1954, er internationalt efterlyst men frygtes død for egen hånd.