'Vi er altid parate til at betale en eventuel bøde for at poste billeder af tyve.'

Sådan lød en del af teksten, da en lokal købmand tog sagen i egen hånd og delte både navn og billeder på formodede blomstertyve på Facebook.

Opslaget førte både til, at blomsterne blev betalt, men også til en politianmeldelse af købmanden selv, skriver Helsingør Dagblad.

Det var den lokale købmandsbutik 'Min Købmand - Snekkersten', der på sin Facebookside torsdag sidste uge lavede et opslag, hvor overvågningsbilleder af en kvinde og en mand, der ifølge købmanden stjal blomster fra butikken, fremgik. 

En af de to mistænkte blev også nævnt ved navn. 

Opslaget blæste lynhurtigt op og blev delt mere end 3000 gange.

På Facebook kunne købmandsbutikken efterfølgende berette om, at kvinden senere på dagen havde sendt sin eksmand tilbage til butikken for at betale for blomsterne og det oprindelige opslag blev slettet - men det var ikke slutningen på historien.

For dagen efter opslaget var købmanden selv blevet politianmeldt.

Det var de formodede blomstertyve, der på Facebook var blevet hængt ud med navn og billeder, der selv havde valgt at politianmelde købmanden.

Det fortalte de til Helsingør Dagblad.

Købmanden, der stod bag opslaget, er sidenhen blevet både afhørt og sigtet for æreskrænkelse, skriver købmandsbutikken i et Facebookopslag.