En 50-årig mand er tirsdag blevet idømt syv år og seks måneders fængsel for omfattende narkokriminalitet.

Det skriver Nordsjællands Politi på Twitter.

Manden, der er en del at større kriminelt netværk, tilstod ved retten i Lyngby at have været i besiddelse af og solgt i alt cirka syv kilo kokain og to kilo MDMA.

Under salget var der blevet gjort brugt af krypterede telefoner.

Marcus Nymand, der er anklagerfuldmægtig hos Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi, siger:

»Det er første gang, at vi i Nordsjælland får dom i en sag, som bygger på bevismateriale fra skytelefoner. Det materiale har været afgørende for, at vi har kunne knytte manden til det omfattende salg og netværk«

Sagen fik sin opstart den 30. september 2021, da en patrulje fra Nordsjællands Politi rutinemæssigt kørte ind på parkeringspladsen til McDonald’s i Birkerød. På parkeringspladsen holdt to biler parkeret side om side med nedrullede vinduer.

Da politiet tog kontakt til den nu dømte mand, blev han skønnet påvirket og nervøs, hvorfor patruljen visiterede ham og ransagede hans bil. Der blev i den forbindelse fundet cirka 100 gram kokain og et større kontantbeløb.

Politet ransagede mandens bopæl og fandt der over et kilo kokain samt mere end 150.000 kroner i kontanter. Pengene viste sig også at stamme fra salg af narkotika.

Manden blev anholdt, og dagen efter blev han fremstillet i et grundlovsforhør og varetægtsfængslet. Det har han været siden.