Den konservative debattør og blogger Morten Uhrskov Jensen har en god formodning om, hvorfor ukendte gerningsmænd smadrede hans bil og spraymalede ’nazi’ på hans hus i weekenden.

Politiet er fortsat på bar bund i sagen, hvor jp.dk-blogger Morten Uhrskov Jensen blev udsat for det, politiet betegner som ’politisk motiveret’ hærværk. Natten til lørdag vågnede hans familie ved, at hans bil blev smadret og ukendte gerningsmænd malede 'nazi' på hans hus i Sorø.

- Jeg har skrevet mere end 470 indlæg de sidste år, så jeg begyndte selv at spekulere over: Hvorfor nu? For nylig holdt jeg et foredrag for Den danske forening, og jeg ved, at det blev udlagt som, at der også var nynazister til stede, fortæller Morten Uhrskov Jensen, der har blogget for jp.dk siden 2009 og bl.a. står bag bøger som 'Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark'.

Foredraget, som Morten Uhrskov Jensen holdt for Den danske forening 17. august, der kæmper mod tilstrømningen af udlændinge, blev efterfølgende lagt ud i videoform på først Youtube og siden internetsiden p77.dk under overskriften: ’JP-blogger i stævne med nazister’.

Som debattør har han tre gange holdt foredrag for Den danske forening, og selvom den gennem årene er blevet beskyldt for at være racistisk og nazistisk, så mener Morten Uhrskov Jensen ikke, at han har holdt foredrag for nynazister. Det skulle ifølge p77.dk være sket ved deltagelse af medlemmer fra det stærkt nationalistiske parti Danskernes Parti, der har flere udbrydere fra det nynazistiske parti DNSB, og som stiller op som parti til det kommende kommunalvalg.

Ophavskvinden til internetsiden p77.dk, Margrethe Mølgaard Rasmussen, der er tidligere blogger for De Radikale, fremhæver dog, at hun først lagde sin 'nyhedshistorie' ud dagen efter hærværksnatten. Til gengæld peger hun på, at foredraget har ligget online på Youtube siden 24. august, og andre derfor også har været vidende om hans deltagelse.

- Jeg lagde artiklen ud dagen efter hærværket og beskriver i øvrigt bare, hvad der er foregået. Faktum er, at der også var personer fra nynazistiske kredse til stede ved det sommerstævne, som Morten Uhrskov Jensen deltog i, fastholder Margrethe Mølgaard Rasmussen over for bt.dk.

Men det mener Uhrskov er løgn.

- Jeg er overbevist om, at det er lodret løgn, at der var nynazister til stede ved mødet. Det var et lukket møde, og jeg mener ikke at 'Den danske forening', som jeg har holdt foredrag for flere gange, samarbejder med Danskernes Parti, hvis leder rigtig nok er tidligere nynazist. Det ville jeg slet ikke bryde mig om, siger Morten Uhrskov Jensen.

Han er ikke i tvivl om, at den yderste venstrefløj og måske også venstrefløjens efterretningsorgan Redox, der indsamler oplysninger om højrefløjen, har ham på en liste over konservative kræfter.

- Mit gæt er, at jeg nok optræder på en form for liste over personer, som venstrefløjen ikke bryder sig om. Det er også min formodning, at det er personer fra den yderste venstrefløj, der har forsøgt at true mig til tavshed. Det er selvfølgelig dybt ubehageligt, og det bekræfter mig i, at der er ekstremister på venstrefløjen i Danmark – det er der også på højrefløjen, siger Morten Uhrskov Jensen.

BT har forgæves forsøgt at få kontakt til den venstreorienterede gruppe Redox og også Antifascistisk Aktion (AFA), fordi der under hærværket blev malet et stort A, omkranset af en cirkel, på husmuren, hvilket fik Uhskov til at tænke på AFA.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, har ifølge Uhrskovs oplysninger fået forelagt sagen, men ellers har han ikke hørt yderligere fra politiet.

- Der er blevet truffet forholdsregler, som jeg naturligvis ikke kan gå nærmere ind på. Det er ubehageligt for familien, men vi er ved godt mod, siger Morten Uhrskov Jensen.

I dag forsøger politiet stadig at spore, hvem der stod bag hærværket fredag nat. Ingen vidner har indtil videre henvendt sig.

- Det skete omkring klokken tre om natten i et roligt villakvarter, så det havde vi egentlig ikke forventet. Lige nu venter vi svar på de tekniske undersøgelser, men vi ønsker ikke at gå ud med oplysninger om, hvorvidt vi har fundet fingeraftryk eller lignende. Men det er klart, at fordi han optræder i den offentlige debat, så er det nærliggende at betragte det som politisk motiveret, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.