Lyt til artiklen
Knuste ruder. 'Nazi' spraymalet på husmur og bilen.

Dét syn mødte debattør og forfatter Morten Uhrskov Jensen natten til lørdag i hjemmet i Sorø, hvor ukendte gerningsmænd smadrede familiens bil og sprayede hus-muren til.

Og Uhrskov selv er ikke i tvivl om, at der er tale om, hvad han kalder ’venstre-ekstremister’.

- Jeg kan kun opfatte formålet som at skræmme mig, siger Morten Uhrskov Jensen til bt.dk.

Han har siden 2009 været fast blogger på jp.dk, hvor han ifølge bloggen ’ind imellem oplader min røst til kritik af de herskende tilstande og den førte politik’.

Derudover har han skrevet bøger om bl.a. indvandringens konsekvenser. Præcis hvad der har ansporet gerningsmændene til hærværket, tør Morten Uhrskov Jensen ikke sige.

Familien – som udover Uhrskov og hans kone også tæller to små børn på fire og seks år – sov trygt, da hans kone kl. tre om natten vågnede ved larmen. Hun fik vækket sin mand, men inden de nåede frem til hoveddøren, var gerningsmændene væk.

- Der stod ’nazi’ skrevet to steder og så det her store A med en cirkel om, som umiddelbart fik mig til at tænke på Antifascistisk Aktion eller lignende. Så det virkede som om, det var politisk motiveret – ikke bare hærværk. Derfor sendte politiet også med det samme to efterforskere, som tog prøver, fortæller Morten Uhrskov Jensen, som aldrig tidligere er blevet udsat for politisk hærværk.

- Der har været indlæg i kommentartråden på min blog, hvor der har stået mindre pæne ting, men jeg er aldrig blevet truet før, så det er temmelig overraskende, siger Morten Uhrskov Jensen, som trods truslen er blevet i huset sammen med den øvrige familie.

- Vel er det ubehageligt. Men heldigvis er vores børn så små, at de ikke helt forstår det. Derfor er det lidt nemmere at lade som ingenting, siger Uhrskov Jensen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter overfor bt.dk, at man har optaget rapport i sagen, og at en egentlig efterforskning vil sættes i gang mandag, hvor man sandsynligvis vil involvere PET, da der kan være tale om politisk hærværk.