Den Konservative toppolitiker Henriette Kjær og hendes mand Erik Skov Pedersen må med stor sandsynlighed vente i op til to måneder med at få besked om, hvorvidt Nordsjællands Politi vil sigte parret for bedrageri.

Det oplyser pressekoordinator Henrik Suhr til bt.dk

- Jeg kan bekræfte, at vi her til morgen har modtaget en anmeldelse, og i løbet af dagen vil vi vurdere i, hvilken afdeling den skal efterforskes. Men det kan godt tage to måneder, inden vi er færdige med efterforskningen og kan sige, om der skal rejses sigtelse, siger Henrik Suhr.

Det er Henriette Kjærs svigermor - 72-årige Yvonne Gerda Pedersen - der har anmeldt sin søn og svigerdatter for bedrageri og dokumentfalsk. Hun anklager parret for i desperat pengenød at have forfalsket hendes underskrift for at kunne optage et lån på 200.000 kroner. 

Yvonne Gerda Pedersen modtog 4. januar 2011 et krav fra en advokat i Århus, der omgående ville have hende til at betale en gæld på 221.701 kroner, fordi hun havde skrevet under som skyldnerkautionist på et gældsbrev tilbage i 2005. Det afviser hun fuldkommen er tilfældet, og derfor Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen nu anmeldt til politiet. 

Da Henriette Kjær sidder i Folketignet har hun parlamentarisk immunitet, og den immunitet skal Nordsjællands Politi i bede om at få ophævet, hvis der skal rejses en sigtelse.

Se B.T.s konfrontation herunder: