Hér er et udpluk af de markante rockerprofiler i Danmark. Folk med magt og indflydelse, mænd hvis respekt for de love og regler, der gælder for andre, kan ligge på et meget lille sted.

Disse mænd er i spidsen for de to rockerbander, der delvis har opdelt landet i interesseområder. Ifølge politiet har de to bander besluttet, hvem der hersker hvor i Danmark.

Det handler om givtige forretninger, ifølge Rigspolitiet, om narkohandel, prostitution, afpresning og afgiftsbetaling for anden kriminalitet og flere ukendte aktiviteter.

Hells Angels

Hells Angels i Danmark fik ny chef i sommeren 1997, da Søren Ejberg Jensen afløste den tidligere præsident Christian Middelboe, der havde haft posten i otte år. Den nu 41-årige Søren Ejberg Jensen har som et særsyn i rockerkredse ingen domme for alvorlig kriminalitet.

Jørn »Jønke« Nielsen fik så sent som i september sidste år en fællesstraf på fire års ubetinget fængsel. Dommen fik han for sin andel i drabet på slagsbroderen Flemming Jensen i august 2001 på diskotek Robin i Aalborg.

Rocker-forfatterens sidste voldsdom indeholdt en del af reststraffen fra de 16 års fængsel, han fik i 1989 for snigmordet på Bullshit-rockeren Henning Norbert Knudsen, også kaldet Makrellen. I 1998 blev Jønke prøveløsladt med en reststraf på seks år, med en prøvetid på fem år.

Når han ikke sidder i spjældet, bor Jønke i en luksuslejlighed i Ægirsgade i København med sauna og boblebad. Jørn Jønke Nielsen har også turneret som foredragsholder og berettet om rockernes idylliske liv. Han bærer som en af de få HA-mærket »Filthy Few«, der kun bæres af de medlemmer, der har begået drab.

Bent Svane »Blondie« Nielsen var den top-HAer, der forhandlede rockerkrigen til afslutning i 1997 sammen med Bandidos-præsidenten Jim Tinndahn. Blondie er bl.a. dømt for dødsvold.

HA-rockeren Jørgen »Fehår« Nielsen afsoner en dom på livsvarigt fængsel for drab begået under rockerkrigen.

HA-rockeren Vagn Smidt, også kaldet »Krudt«, afsoner en dom på livsvarigt fængsel for drab begået under rockerkrigen. Han er dømt for drab og drabsforsøg på Bandidos-rockere ved restaurant Lisestuen i Liseleje i 1997.

Johnny »Stam Stam« Engelhof Nielsen afsoner en dom for at være chauffør for den gruppe HAere, der startede rockerkrigen med drabet på Bandidos-rockeren Uffe Larsen i Københavns Lufthavn i Kastrup. Han afsoner en dom på elleve års fængsel.

Den nu 43-årige Jens Peter Kristensen med kælenavnet »Smukke Jens« har også i en lang årrække været en af HA-bandens markante profiler. Han er dømt for dødsvold, for kidnapning og tortur, for overtrædelse af våbenloven og for hashhandel. Han blev hårdt kvæstet under raketangrebet på HA-fæstningen i Titangade under rockerkrigen.

Bandidos

I november sidste år blev den 29-årige Anders Moosdorf, Aalborg, der er fuldgyldigt medlem af rockergruppen Bandidos, idømt ni års fængsel for omfattende handel med narkotika og for trusler.

Han står som ejer af klubbens klubhus i Aalborg og blev fældet, da en tidligere medforbryder valgte at lægge kortene på bordet over for politiet. Denne fortalte, hvordan han i to år havde købt store mængder ecstasypiller, amfetamin, hash og kokain af rockeren. Men Anders Moosdorf er kun én blandt mange i Bandidos-hierarkiet.

Øverst står Jim Tinndahn, der er den øverste bandit i Danmark og har været det i ti år. Han optrådte i rollen som fredsforhandler sammen med dødsfjenderne fra Hells Angels ved rockerkrigens afslutning.

Jan Bachmann Nielsen, også kaldet Den Fede, har et meget stort ord at skulle have sagt inden for Bandidos-banden. I hans kølvand ligger et utal af sager om grov vold, afpresning, hæleri og ulovlig våbenbesiddelse.

Christian Grünwaldt er et andet navn med indflydelse i Bandidos, en mand, der er dømt for narkohandel med amfetamin. Han er tidligere lokalpræsident for Bandidos-banden på Lolland og Falster.

En 25-årig Bandidos-rocker fra klubben i Frederiksværk er sigtet for det brutale likvideringsdrab på en 41-årig familiefar. Ham, der brutalt blev skudt ned, da han bakkede sin bil op foran Nordea Bank i Ålsgårde i Nordsjælland. Det skete i juni, og nu er Bandidosrockeren sammen med en anden fuldgyldig Bandidos-rocker sigtet og varetægtsfængslet for drabet.

En anden af Bandidos-bandens markante profiler er den 32-årige Kent Sørensen med kælenavnet »Kemo«. Han er en såkaldt problemknuser, har højstatus som Nomad og rejser rundt mellem bandens forskellige afdelinger og løser problemer for bandens tilhængere. Hvad disse problemer nærmere går ud på, vides ikke.

Kemo sad i april sidste år på anklagebænken i Østre Landsret efter drabet på den frafaldne lokalpræsident for Bandidos i Hedehusene Claus Barrit Bork Hansen. Men Kemo blev frifundet sammen med tre andre Bandidos-rockere, og kun den tidligere prof-soldat i Livgarden Jens Christian Thorup blev dømt for drabet.