Hedder du ’Hansen’ eller ’Nielsen’ til efternavn og bor i Odense-bydelen Vollsmose, så er din risiko for at blive udsat for et indbrud væsentligt større end hvis du havde haft et mere udenlandsk-kligende efternavn.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>En sand indbruds-hetz mod etniske danskere har nemlig spredt sig i den urolige bydel de seneste måneder. 
 

- Der foregår en slags racisme derude, hvor vi oplever, at flere og flere danskere jages ud af området. Det sker i takt med, at vi har oplevet en kraftig stigning i indbrud derude, ja faktisk har der været omkring 150 indbrud alene de sidste fire måneder. Det særlige er dog, at ni ud af ti indbrud nu er rettet mod etniske danskere, forklarer en betjent ved Fyns Politi, der ikke ønsker at stå frem med navn af frygt for at miste sit job. Hans navn er dog redaktionen bekendt. Betjenten mener, at nogen forsøger, at drive de tilbageværende etniske danskere ud af området.

 - Flere af de unge kriminelle siger direkte, at de vil have Vollsmose for sig selv. Sidste år var der fx en dansk familie, der anmeldte mange hændelser, med det resultat at familien lejlighed blev ugentlig raseret indtil familien til sidst opgav og flyttede ud af området. Derudover har mange af de her indbrud mere karakter af egentlig hærværk, og det virker derfor som om, der foregår en slags hævntogt. 

LÆS OGSÅ:


Betjenten langer samtidig ud efter myndighedernes håndtering af problemet. Han mener, man forsøger, at dække over udviklingen, blot fordi det er kontroversielt.

- Alle ved det, og det er efterhånden en åbenstående joke blandt os kolleger, at når vi hører om et indbrud, ja så er det nok mod etniske danskere. Og vi har desværre næsten ret hver gang. Hvorfor man lægger låg på det ved jeg ikke, men mon ikke det er fordi det er en politisk varm kartoffel.

Hos lokalpolitiet i Vollsmose bekræfter, souschef og vicepolitikommissær Bjarne Puggaard, at der er en voldsomstigning i antallet af indbrud i området. Hvorvidt det især er etniske danskere, der er ofre for de mange indbrud har han dog ingen kommentarer til.

LÆS OGSÅ:


Kort tid efter interviewet med lokalpolitiet modtager bt.dk dog et opkald fra lederen af lokalpolitiet for hele Fyns Politi. Efter lidt betænkningstid vil ordensmagten nu pludselig gerne bekræfte, at især danskere rammes. 

- Min fornemmelse når jeg læser døgnrapporter og lignende er, at der er en overdel af danskere, der udsættes for indbrud i området, så det her vil jeg bestemt ikke afvise, siger Ebbe Krogaard, der er overordnet leder af lokalpolitiet ved Fyns Politi.

Han oplyser, at der i 2010 blev begået ialt 94 indbrud mod beboelse i Vollsmose. Det tal var i 2011 dobbelt så stort og endte på 188. Stigningen har især fundet sted i slutningen af 2011. Hvorfor det især er danskere der rammes har betjenten dog ingen anelse om.

LÆS OGSÅ:

- Jeg har ikke noget ide om, hvorfor man ser på navnet på postkassen inden man begår indbrud. Det er heller ikke vores indgang til det. Vi efterforsker de her sager, som alle andre sager, og jeg vil godt understrege, at vi gør alt, hvad vi kan for at finde gerningsmændene.

Læs hele historien i B.T. tirsdag
  • De unge: Derfor går vi efter danskerne  
  • Invalidepension havde to indbrud juleaften: 'Nu flytter jeg'

Læs hele historien i B.T. tirsdag