Den 63-årige dansker Peter Frederiksen er blevet anholdt i Sydafrika efter politiet fandt 21 kvindelige kønsdele i mandens fryser i Bloemfontein. Manden har i årevis været på flugt fra dansk politi.

Peter Frederiksen bliver fremstillet i retten på mandag. Men umiddelbart set det ud til, at han får svært ved at bortforklare det bizarre fund i fryseren. Det er mandens hustru fra Lesotho, som har anmeldt ham.

De har sammen to små børn.

»Det var et tumultagtigt ægteskab. Hustruen har tidligere fået ham anholdt i Lesotho for at have maltrakteret hendes kønsorganer. Men han fik hustruen til at trække anklagen tilbage,« fortæller den danske fotograf Jørn Stjerneklar, som interviewede manden i juni år til en P1 Dokumentar om hans flugt fra dansk politi. Dokumentaren sendes på torsdag, 24. september.

»Vi har fundet 21 kønsdele fra 21 forskellige kvinder. Mandens hustru er den ene af kvinderne. Vi er nu ved at efterforske, hvem de andre 20 er,« siger sydafrikansk politis talsmand Hangwani Mulaudzi til BT.

Sydafrikansk politi konfiskerede - foruden kønsdelene - bedøvende medicin, kirurgisk udstyr og fotos i mandens beskedne rækkehus i bebyggelsen Langenhoven Park i Bloemfontein.

Ved du noget om sagen, så send et tip til BT på 1929@bt.dk eller en sms til 1929.

»Manden ejer en stor våbenforretning i byen og har også en våbenbutik i Lesotho. Det er bizart, da han er flygtet fra en dom i Danmark for ulovlig våbenbesiddelse,« fortæller Jørn Stjerneklar.

Flere medier skriver, at Peter Frederiksen er 58 år. Det sydafrikanske politi oplyser til BT, at det er den alder, der står i hans pas. Men BT har været kontakt med mandens familie i Danmark, som siger han er født i 1952 og altså er 63 år i dag.

»Til mig har han også fortalt, at han er født i 1952,« siger den danske fotograf Jørn Stjerneklar.

BT følger sagen og opdaterer løbende.