De er vokset op i pæne hjem. Deres forældre bærer titler som overlæge, direktør og skatterådgiver. De har gået på fine skoler og har fået høje karakterer. Nu sidder de varetægtsfængslet, sigtet efter straffelovens strengeste paragraf: terrorparagraffen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Politiets Efterretningstjeneste har gennem længere tid fulgt en gruppe på fem mænd mellem 20 og 23 år. Ifølge sigtelsen står gruppen bag en række politisk motiverede brandattentater i København og omegn.

B.T. har interviewet en lang række personer, der kender de terrorsigtede – barndomsvenner, kammerater fra den katolske privatskole, fra det eksklusive gymnasium og fra fægteklubben.

Kilderne tegner et billede af fem unge mænd, der kommer fra overvejende velstillede familier. De beskrives som venlige, intelligente mænd med gode skolepapirer. Et billede, som en politikilde med indgående kendskab til sagen bekræfter.

- Det er nogle ualmindelig pæne baggrunde, de har, siger kilden.

LÆS OM DE FEM UNGE HER:











De fem sigtede har et fælles had til politiet og et brændende ønske om at ændre det samfund, de mener er grundlæggende uretfærdigt, lyder vennernes skudsmål. De har alle haft deres gang i Ungdomshuset og deltaget i talrige demonstrationer. De har fået tæsk med politiets knipler, indåndet tåregas eller været udsat for hårdhændede, præventive anholdelser – og flere har stået forrest på barrikaderne og slået igen.

B.T. kan nu dokumentere, at oplevelser med rydning af Ungdomshuset og politiets anholdelser under klimatopmødet har givet næring til det had, der har drevet elitens unge til at tage kampen op. Ifølge politiet er det sket i alt otte gange mod så forskellige mål som Politiets Efterretningstjeneste, Kopenhagen Fur, Pelsbox Danmark, Nestlé, Saga Fur i Vedbæk, Arbejdernes Landsbank og den græske ambassade.

Dertil kommer flere mislykkede forsøg samt planer om at angribe betjente på Christiania med molotovcocktail og sætte ild på bl.a. Christiansborg og Integrationsministeriet.



Selv indrømmer de unge at have begået ét af de mange brandangreb. Det fandt sted 26. april 2011. Klokken var endnu ikke 02.00 den nat, da de unge sneg sig hen til Politiskolen i Brøndby. Med nødblus og benzindunke skulle skolen brændes ned.

- Tiden med små-ulydige protester er ovre nu, skrev en af de fire på et debatforum nogle måneder forinden om sit had mod politiet.

Men politiet vidste, de var på vej. Efter længere tids aflytning af et lokale på Christiania, som de fire – og andre, som endnu ikke er identificeret – ifølge retsdokumenter havde brugt, greb politiet ind, netop som lyden af et smadret vindue genlød i natten ved skolen. De fire – D, A, T og P – blev anholdt kl. 01.45. 

Få uger senere anholdt politiet en femte mand, F, hvis far er overlæge. F anses – sammen med P – af politiet som hovedkraften i gruppen. F nægter sig skyldig.