Fortrolighed og lav profil er ofte et must for de såkaldte sugardaddies, som giver yngre kvinder penge og gaver for dates og af og til seksuelle ydelser. Det har en gruppe unge, danske mænd i Hedensted-området ved Vejle fundet ud af og efterfølgende valgt at udnytte til at afpresse sugardaddies for penge.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Tricket er lige så ondskabsfuldt, som det er ulovligt. Først opretter de falske Facebook-profiler på nettet, hvor de udgiver sig for at være unge kvinder på jagt efter en 'sugardaddy'. Når de ældre mænd bider på lokkemaden og aftaler at mødes med 'kvinden', bliver de til deres store overraskelse i stedet mødt med afpresning via Mobilepay.

»Det er unge drenge i 18 års alderen, der laver de falske profiler. De snupper et billede og et navn fra en ung pige i Hedensted-området og lægger det ind som en falsk profil. Resten af profilen fylder de op med andre billeder fra nettet og ting, de selv skriver,« siger SSP-koordinator Birgit Fisker i Hedensted Kommune til Vejle Amts Folkeblad.

Metoden er uhyre effektiv, fordi de mænd, der melder sig som sugardaddies sjældent er interesserede i, at deres familie, kolleger eller venner får nys om det. Eller myndighederne for den sags skyld. Derfor er de et oplagt mål for afpresning.

»De synes måske, det er flovt, og derfor er de villige til at betale - og melder det samtidig ikke til politiet,« siger Birgit Fisker.

Afpresningen er ifølge SSP-koordinatoren så indbringende, at flere af de unge mænd ikke føler, de behøver et fritidsjob. Det er ganske enkelt 'for besværligt', sammenlignet med de lette penge, de kan tjene på deres ulovlige trick.