Det var her 53-årige Egon Jalsø dyrkede kartofler på sin farm i Filippinerne, da han af ukendte gerningsmænd blev skudt.
Det var her 53-årige Egon Jalsø dyrkede kartofler på sin farm i Filippinerne, da han af ukendte gerningsmænd blev skudt.
Egon Jansø var i gang med et drømmeprojekt, hvor han dyrkede danske kartofler i Filippinerne, da han tragisk blev skudt, mens han stod i sit køkken med sin kæreste ifølge lokale medier

Det var den 53-årige dansker Egon Jansø, der blev skudt og dræbt på Manila i Filippinerne i sit hus i Bunawan, Agusan del Sur onsdag, hvor ukendte gerningsmænd trængte ind i huset hos parret og affyrede skud.Det bekræfter et familiemedlem over for bt.dk, som er blevet kontaktet af Borgerservice. Borgerservice oplyser, at en dansk mand har mistet livet på Filippinerne.

- Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansk statsborger er blevet dræbt på Filippinerne. De pårørende i Danmark er underrettet, og det danske generalkonsulat på Filippinerne er i kontakt med de lokale myndigheder, siger Udenrigsministeriets vagthavende Henning Nielsen.

I september 2011 startede Egon Jansø et projekt - Danish Potato Project Phillipines - hvor han dyrkede danske kartofler på sin farm sammen med sin partner Marivic Plaza.

- Ønsk os held og lykke.....På mandag starter vi med for første gang i Phillipinerne at udplante 30.000 forspirede danske læggekartofler, skriver han på sin Facebook-profil.

Den 53-årige kartoffelavler skriver glad om, hvordan det filippinske folk skal have glæde af kartoflerne selv i stedet for at importere dem fra udlandet.

- Det ville jo være rart, hvis denne dygtige og meget venlige filippinske befolkning også selv kunne få en værdig andel af en positiv markedsudvikling - specielt da det jo er deres eget land , skriver han om et eventyr, der altså er endt brat.

Det lokale politi har endnu ikke opklaret, hvem der skød, eller hvorfor danskeren blev skudt. Hans partner Marivic Plazaer er såret og kørt på hospitalet.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.