Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En dansk skoledreng blev i en periode i foråret 2011 voldtaget »mange gange« under et længere ophold i sin fars hjemland. Og gerningsmanden var hans egen far samt en lokal kvinde, som han kun kendte et øgenavn på.

Nogle af voldtægterne foregik for øjnene af hans lillesøster, der også var med på turen til faderens hjemland, og dermed fik sin blufærdighed krænket ved at overvære voldtægterne.

Sådan lyder tiltalen i en grum og usædvanlig straffesag, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har rejst mod faderen og hans veninde.

De to tiltalte er i dag begge bosat uden for Danmark, men ikke ikke i det asiatiske land, hvor den dengang 11-årige dreng ifølge tiltalen blev misbrugt. Alligevel har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi rejst tiltalen ved en dansk domstol, fordi de to forurettede børn er danske statsborgere.

For at beskytte de krænkede børn mod at blive genkendt, har bt.dk valgt ikke at oplyse navnet på det land, hvor sexovergrebene ifølge anklageskriftet har fundet sted i.

Sagen kom til politiets kendskab, da børnene betroede sig til deres mor efter at være kommet tilbage til Danmark.

Straffesagen var egentlig berammet til at finde sted ved Retten i Næstved senere i september, men fordi den ene af de tiltalte for tiden er ude at rejse med sit arbejde, har sagen måtte udsættes. Den vil i stedet formentlig blive behandlet efter nytår.

De to tiltalte har ikke været frihedsberøvet under sagens efterforskning.