Foto: JACKIE LEISSNER

Det har ikke været uden konsekvenser for den danske skibsinspektør Flemming Thue Jensen, at han efter 26 år nu har valgt at stå frem og fortælle, hvem der stod bag den voldsomme mordbrand på Scandinavian Star i 1990.

Det fortæller hans kone, Grethe Jensen, som BT har talt med.

»Jeg har set, at folk sviner ham til på de sociale medier. Nogle har endda skrevet, at han burde komme i fængsel for først at stå frem nu,« siger hun.

En påstand, der bekræftes, hvis man eksempelvis tager et kig på kommentarerne fra BT's læsere.

mike og skib 123

»Du skal være glad for, min far overlevede turen med færgen. Havde han ikke, så kan jeg love for, jeg var kommet efter dig og håber inderligt, du får den vildeste straf. Skam dig. Dine forældre må skamme sig over dig. Din kujon,« lyder det blandt andet i en kommentar til gårsdagens artikel, hvor Flemming Thue Jensen stod frem og fortalte om sin viden.

»Frygteligt at gå med den viden? Hvorfor dælen har du ikke åbnet munden? Har du tænkt mere på dig selv end på de overlevende og alle de efterladte?« skriver en anden.

Flemming Thue Jensen var en af de første, der inspicerede det udbrændte Scandinavian Star, da det blev bugsereret til Lysekil i Sverige efter at være brudt i brand midt ude i Skagerrak mellem Oslo og Frederikshavn natten til den 7. april 1990.

SWEDEN-FERRY-ACCIDEENT

I søndagens Politiken bryder han tavsheden og fortæller, hvem som antændte det store passagerskib, hvor 159 af de i alt 384 passagerer omkom. Her fortæller han, at det var to besætningsmedlemmer, der, efter en nøje planlagt gerning, satte skibet i flammer.

fasfsdaf

Han mener, at det norske politiarbejde har været skandaløs, fordi de i flere tilfælde har afvist hans viden om ulykken. Politiets manglende interesse for den danske skibsinspektør er da også årsagen til, at han ikke har stået frem med sin viden før nu, forklarer han.

Selvom han får en hård medfart på de sociale medier, møder han opbakning på hjemmefronten.

»Jeg beundrer ham for, at han nu står frem. Det sætter sig i sjælen, når man har set lig flyde i gangene på skibet,« siger hun.

Grethe Jensen fortæller, at manden har bearbejdet de forfærdelige oplevelser med sin inspektør-makker, og det har været en stor hjælp for ham.

Jette og scandistar 123

På dagens pressemøde fortalte Flemming Thue Jensen, at han flere gange måtte kaste op over synet af de forkullede lig, han så under inspektionen på skibet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.