Det konservative medlem af byrådet i Lolland Kommune Linda Sommer er efter 27 år i politiet blevet tiltalt for at have ladet sit gode hjerte løbe af med sig i sit virke som politikvinde. Hun tilbød en mand i arresten i Maribo, at han via Facetime på hendes mobiltelefon kunne overvære den sidste del af sin kones fødsel på et nærliggende hospital.

Det faldt bagefter ledelsen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi så meget for brystet, at der blev indledt en efterforskning mod den erfarne efterforsker og lokalpolitiker, som blandt andet i en årrække selv har været anklager for politiet.

»Episoden foregik for et års tid siden, og efter fem måneder besluttede man, at jeg skulle suspenderes. De sidste syv måneder har jeg derfor fået løn uden at skulle arbejde, hvilket jeg ærlig talt har svært ved at forstå, når man tænker på, hvor hårdt presset politiet er,« siger Linda Sommer til BT.

BT vil gerne i kontakt med den fødende kvinde og/eller barnets far, der sad i arresten. Skriv til os på 1929@bt.dk eller på Facebook.

Den 50-årige politi(ker)kvinde mener på ingen måde, at hun har gjort noget forkert, og hun fortalte da også umiddelbart efter besøget i arresten om det på politistationen. Her vurderer ledelsen dog, at hun er trådt i tjeneste uden at have haft lov til det og har videregivet fortrolige oplysninger.

»For mig var det en helt naturlig ting at vise menneskelighed over for faderen i arresten, der ikke kunne være med til sit barns fødsel. Jeg havde oplyst arresten om, at man kunne ringe til mig, hvis fødslen gik i gang - jeg bor kun tre minutter fra arresten. Og da fødslen var i gang, filmede en af moderens veninder efter aftale den sidste del af fødslen, som faderen så kunne se via min mobiltelefon,« forklarer Linda Sommer.

»Det er da et fattigt samfund, hvis man ikke kan navigere med lidt sund fornuft og menneskelighed,« tilføjer hun.

Straffesagen mod den konservative byrådspolitiker er netop blevet berammet på retslisten for Retten i Nykøbing Falster, hvor Linda Sommer efter planen skal for en domsmandsret tirsdag 7. juni.

»Jeg kan bekræfte, at sagen har sammenhæng med hendes job hos politiet. Det er også derfor, at hun har spurgt mig om at være advokat, da jeg er Politiforbundets normale advokat. Jeg har først fået sagen for et par dage siden og har endnu ikke fået sat mig nærmere ind i den, men det jeg kan sige er, at den har med videregivelse af fortrolige oplysninger at gøre,« oplyser hendes advokat Torben Koch til BT.

Linda Sommer nægter sig skyldig i tiltalen, som er blevet rejst af Statsadvokaten i København.

Udover at være mor til to og rutineret efterforsker hos Sydsjællands og Nykøbing-Falsters Politi sidder hun som privatperson også i hovedbestyrelsen for Red Barnet. I Lolland Kommune er hun som lokalpolitiker formand for kommunens Børn og Unge-udvalg, ligesom hun er konservativ folketingskandidat.

Det var onsdag aften ikke muligt for BT at få en kommentar til sagen fra ledelsen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.