Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL

310 kilo kokain kan blandes og blive til 1200 kilo med salgsværdi på 800-900 millioner kroner. Seks er anholdt.

Et fund af 310 kilo kokain hos en virksomhed i Esbjerg i juli sidste år har ført til optrevling af en narkoring.

Kokainen er usædvanligt ren og vurderes at kunne blandes op til 1.200 kilo med en salgsværdi på gaden til 800-900 millioner kroner, oplyser politiinspektør Brian Voss Olsen fra politiets Task Force Vest.

Til BT fortæller han om sagen:

»Vi er stadig i gang med efterforskningen, så vi vil ikke ud med for mange oplysninger. Men vi er kommet så langt, at vi mener, vi kan fortælle hovedoplysningerne i sagen. Der er tale om et meget stort og meget rent opslag, som kan blandes op til 1.200 kilo. Og de 900 millioner kroner i værdi på gaden er et meget konservativt anslag,« siger politiinspektør Brian Voss Olsen og uddyber:

'Det er meget usædvanligt'
»Vi har aldrig før set så stort et opslag med så stor renhed. Det er meget usædvanligt. Vi er rigtig tilfredse med efterforskningen og fangsten. Og vi mener, de seks personer, vi har anholdt, er hovedpersonerne i foretagendet,« siger Brian Voss Olsen.

Den enorme fangst, som politiet har arbejdet på i mange måneder, var formentlig ikke kun tiltængt det danske marked.

»Der er tale om så stort et opslag, at det formentlig ikke kun var til det danske marked, men også det centraleuropæiske marked,« uddyber Brian Voss Olsen.

Seks personer er anholdt i sagen, hvor efterforskningen er foregået for nedrullede gardiner.Anholdelserne er sket i Holland og Belgien. Foreløbig er en person blevet udleveret til Danmark med henblik på at blive tiltalt og komme for retten.

Den person, der nu sidder varetægtsfængslet i sagen, er en 28-årig mand, der i november blev udleveret fra Belgien, oplyser hans forsvarer, advokat Erbil Kaya, til Ritzau.

»Han nægter sig skyldig. Han kender ikke noget til kokain,« siger Erbil Kaya.

Ifølge Brian Voss Olsen er der foreløbig ingen danskere blandt de anholdte.

Den hemmeligholdte efterforskning begyndte efter beslaglæggelsen af de 310 kilo kokain i en container hos en virksomhed i Esbjerg. Virksomheden er dog på ingen måde involveret i sagen, oplyser politiet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.