En succesrig dansk pokerspiller er blevet politianmeldt for at overvåge sine pokervenner og snyde dem for et tocifret millionbeløb. En anden person er sigtet i sagen, der er den største danske sag om pokersnyd nogensinde.

I det vilde vesten var han blevet dyppet i tjære og rullet i fjer. En dansk pokerspiller er blevet politianmeldt for kortsnyd for millioner af kroner og risikerer nu en sigtelse for databedrageri. Ved hjælp af et spion-program installeret på en række computere kunne han ifølge anmeldelsen se sine modstanderes kort, og på den måde blev danske top-pokerspillere angiveligt lænset for store pengebeløb i internet-poker.

Endnu ikke afhørt

Københavns Byret nedlagde i går navneforbud mod pokerspilleren og en anden person, der er sigtet for databedrageri.

På retsmødet kom det frem, at de to mistænkes for at have bedraget online-pokerspillere for et tocifret millionbeløb.

Advokaturchef i Københavns Politi Per Justesen fortæller, at sagen blev meldt til politiet for et par måneder siden. Men derudover ønsker han ikke at gå i detaljer med sagen.

»Sagen er under efterforskning, og mere har jeg faktisk ikke at sige på nuværende tidspunkt,« siger han.

Selvom politiet har kendt til sagen længe, er pokerspilleren endnu ikke blevet afhørt. Det kom frem under retsmødet. Hvorfor han ikke er blevet afhørt, fremgik ikke, men på forskellige internetfora spekuleres der i, at han har forladt landet.

Fordi pokerspilleren endnu ikke har haft mulighed for at forholde sig til anklagerne mod ham, har politiet endnu ikke taget stilling til, om der skal rejses sigtelse mod ham.

Anderledes står det til med en formodet medgerningsmand. Han er sigtet for meddelagtighed i det påståede bedrageri.

Det er ifølge BTs oplysninger nogle af pokerspillerens nære poker-kolleger - og kokurrenter - der står bag anmeldelsen. Ofrene blev lænset for beløb helt op til en million kroner.

Kunne se kortene

Ifølge Metroxpress skal bedrageriet være foregået ved, at der blev installeret en særlig software på ofrenes computere, der gjorde det muligt for pokerspilleren på sin egen computer at se modstandernes kort, mens de spillede mod hinanden. Den anklagede tilbød sine poker-modstandere at skaffe billige computere, som han derefter solgte til dem indeholdende spionerende software, skriver avisen.

Ifølge BTs spilekspert Steffen Dam er sagen den største sag om pokersnyd i Danmark nogensinde.

- Det er en kæmpe, kæmpe sag for poker-Danmark. Der har før været sager om pokersnyd, men denne sag involverer nogle af de største pokerspillere herhjemme, og der er tale om meget store pengebeløb. Det er en helt unik sag på den dårlige måde, siger Steffen Dam.

Vild debat

Historien om poker-bedraget har sat gang i en vild debat på pokernet.dk, hvor der i går blev postet over 400 indlæg.

- Hvor er det, igen igen, ærgerligt for den danske befolknings syn på poker. Forstår sgu godt, at der er mange, der har et negativt syn på poker og pokerspillere med alle de brodne kar inden for miljøet, skriver en bruger.

BT har kontaktet en række store danske pokerstjerner, blandt andre Gus Hansen og Peter Eastgate, men ingen af dem har ønsket at kommentere sagen. BT har ligeledes uden held forsøgt at komme i kontakt med de pokerspillere, der har anmeldt svindlen.

Det er heller ikke lykkedes BT at komme i kontakt med den pokerspiller, der er anmeldt for bedrageriet.