Efter den skræmmende opdagelse af 21 kvindelige kønsorganer, som sydafrikansk politi gjorde i en dansk mands fryser i byen Blomfontein i torsdags, udtaler hans naboer sig nu. Som BT kan afsløre i dag, har Peter Frederiksen i årevis næret en bizar interesse for at omskære kvinder.

Mandens naboer fortæller anonymt til det sydafrikanske medie Netwerk24, at de troede, han var anholdt for ulovlig omgang med skydevåden eller diamantsmugleri. De kunne dårligt tro, hvad manden, 63-årige Peter Frederiksen, angiveligt havde gjort, da de hørte det.

»Vi troede han var normal,« siger en beboer til det sydafrikanske medie.

Flere andre naboer beskriver manden som 'venlig, normal og en god far'.

Det er dog ikke gået ubemærket hen, at der ofte var et rend af kvinder i hans hus. Næsten en ny hver weekend ifølge en nabo. En anden nabo fortæller, at Peter Frederiksen ofte udtrykte sin store kærlighed for afrikanske kvinder.

Den danske fotograf Jørn Stjerneklar, interviewede Peter Frederiksen i juni måned til en radiodokumentar om mandens usædvanlige liv og årelang flugt fra dansk politi. Peter Frederiksen har en dom for ulovlig våbenbesiddelse i Danmark. Jørn Stjerneklar siger til BT, at han også havde mulighed for at tale med en af Peter Frederiksens naboer.

»Jeg hilste på hans nabo, en ung fyr. Han virkede til at have et fint forhold til Peter Frederiksen. Selv sagde Peter til mig, at det var et meget roligt område, og at naboerne kun havde brokket sig til ham, når hans hustru var på besøg, fordi hun altid slæbte en masse veninder med og holdt fest,« siger Jørn Stjerneklar og fortæller om området, Peter Frederiksen boede i:

»Han boede i et sikkerhedskompleks, hvor det var nemt at fare vild, for alle huse er fuldstændig ens. Bebyggelsen ligger i den rige ende af byen, men der er intet luksuriøst over stedet. Mit indtryk var, at det var et sted for hvide, der ikke var specielt rige.«

Flere hundrede billeder

En talsmand for Sydafrikansk politi har fortalt Netwerk24, at der er fundet flere hundrede billeder af kvindelige kønsorganer og omskæringer på danskerens mobiltelefon. Visse af billederne kan dateres helt tilbage til 2010, hvilket er samme år, politiet mener, han har startet sit foretagende.

Der blev også fundet skalpeller, andet kirurgisk udstyr og bedøvelse på Peter Frederiksens adresse i Bloemfontein.

Læs hele Peter Frederiksens utrolige historie i BT i dag:

Jeg blev oplært af Jørn Ege
Omskar dansk kvindelige præst for 20 år siden
Et af de 21 kønsorganer tilhørte hans kone