De to besætningsmedlemmer, der ifølge den danske skibsinspektør, Flemming Thue Jensen, satte ild til Scandinavian Star, handlede på opfordring fra nogle bagmænd.

Det fortæller han i et interview med TV2 News søndag.

»Jeg ved, hvem der gjorde det. Men hvorfor gjorde de det? Der må have været nogle, der har sat det i gang,« siger han.

Flemming Thue Jensen afslørede i søndagens Politiken og på et pressemøde i Oslo, at det var to besætningsmedlemmer, der forsætligt satte ild til passagerskibet Scandinavian Star i 1990, hvor 159 personer omkom. Skibet brød i brand midt ude i Skagerrak mellem Oslo og Frederikshavn.

Scandinavian star SCANDINAVIAN STAR

SWEDEN-FERRY-ACCIDEENT

Men på grund af mistillid til det norske politi, vil han ikke sætte navne på de to besætningsmedlemmer. Det ville ellers kunne opklare den største mordsag i Skandinavien i nyere tid.

»Det er op til politiet at sætte navne på de personer, der gjorde det. Jeg har ikke tillid til efterforskningslederen, som har været med til at begå fejl på fejl,« fortæller han til TV2 News.

Jette og scandistar 123

25 år efter: Scandinavian Star-ofre får mindesmærke

Mandag møder han dog op til et møde i undersøgelseskommissionen, der skal klarlægge forløbet, og her glæder han sig til at hjælpe med til med opklaringen. Han håber især på én ting.

»Jeg håber, at enken til den lastbilchauffør, som først var mistænkt for mordbrandet, får en stor erstatning. Jeg håber, der kommer millioner på bordet til hende,« siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.