Risikerer tillægsstraf på fem år for at være medlem af en »organiseret kriminel gruppe«

Indsmugling af knapt 500 kilo hash til Norge kan koste en 43-årig rocker fra Hells Angels i København 20 års fængsel. Han blev i sidste måned udleveret til Norge efter kendelse fra Østre Landsret og står nu tiltalt sammen med den norske HA-præsident og syv andre for organiseret hash-smugling til Norge.

Fire af de tiltalte er HA-rockere. Den norske Rigsadvokat har derfor rejst tiltale efter en særlig norsk paragraf, der siger, at rockerne gennem deres tilknytning til Hells Angels udgjorde en »organiseret kriminel gruppe«.

Dét kan give en ekstra straf på fem års fængsel, og derfor kan straffen blive op til 20 års fængsel, når dommen falder om tre uger. Den 43-årige dansker tilstod i onsdags i Asker og Bærum byret, at han stod bag importen af 100 og 346 kilo hash til Norge, men benægter, at de norske HA'ere havde noget med smuglerierne at gøre.

Fra serbisk broderskab
Norsk politi mener, at hashen blev leveret af det »serbiske broderskab«, men det nægter den 43-årige HA'er: »Jeg vil ikke sige, hvem der leverede hashen,« sagde han i retten.

Det var narkopolitiet i København, der 2. september sidste år slog til i en stor aktion mod en sex-klub på Østerbro og en række privat-adresser. Den 43-årige blev varetægtsfængslet sammen med endnu en Hells Angels-rocker, 37, to HA-relaterede mænd og to eks-jugoslaver.

»Norge har kun krævet den 43-årige udleveret. De fem andre er alle løsladt, men vil formentlig blive retsforfulgt i København,« siger kriminalinspektør Ole Wagner, narko-politiet.

Sagen rullede, da et tysk ægtepar 9. august sidste år kørte på ferie til Norge i en autocamper. Skjult i bilen var 346 kilo hash, der to dage senere på campingpladsen Sandgrunnen i Årnes blev lastet over i en Chrysler Voyager.

Bilen blev kort efter stoppet af politiet. Ægteparret og fire mænd i Chrysleren blev anholdt. Aktionen skete efter et samarbejde med dansk narkopoliti.

Sur på nordmændene
Det tyske ægtepar smuglede 24. februar sidste år også 100 kilo hash til Norge via Sverige i en tysk BMW. Den 43-årige danske HA'er tilstår, at han organiserede begge smuglinger. Han siger, han fik seks måneders kredit på hashen, der kom fra Holland.

25.000 telefonsamtaler er blevet aflyttet af politiet under efterforskningen og afslører en tæt kontakt mellem den danske HA'er og den norske HA-præsident Leif Ivar Kristensen, »Leifen«, 44.

En samtale afslører, at »Leifen« sendte 200.000 kr. med en 24-årig kurér til HA'eren i København. Der manglede »80«, men »Leifen« havde ikke flere penge, og det gjorde danskeren sur:

»Jeg har bare ventet på dem i så mange måneder, så jeg bliver rigtig godt pissed off,« siger han.

Norsk politi mener, at pengene var betaling af narko-gæld og et forskud til købet af de 346 kilo hash. Den danske HA'er havde også store problemer med sine norske »brødre«, viser aflytningerne:

»Hva´ fanden sker der med folk deroppe. Når man laver forretning, laver man en aftale. Jeg har ikke andet end pis og problemer,« siger han.

I pengeproblemer
Danskeren var i pengeproblemer, fordi hash-salget gik dårligt, og fordi han mistede 40 kilo hash ved en anden beslaglæggelse i Norge:

»Det gav mig mange bekymringer. Jeg havde et underskud på en million kroner og manglede indtægter fra de 40 kilo, der blev taget,« forklarede HA'eren i retten i onsdags.

Andre aflytninger viser, at en 41-årig norsk HA'er skyldte danskeren penge og gjorde sig usynlig. Den 43-årige skældte en HA-prospect i Norge ud og sagde, at de norske HA'ere var useriøse i forhold til klubben i København:

»Han er den sværeste mand at få fat i i hele Skandinavien. Hvis nogen ringer til klubben i København og skal snakke med mig, får klubben fat i mig, selv om jeg skulle være i Brasilien. I går ringede jeg til Oslo 20 gange, men ingen vidste, hvor han var,« sagde HA'eren.

Danskeren købte en Mercedes 300 CE af den norske HA-chef for 140.000 kr. Bilen blev beslaglagt under anholdelses-aktionen i København i september.

Drev selskab med underskud
Den 43-årige er officielt udvandret til Oslo. Men i København har HA'eren drevet et handels-selskab sammen med en direktør fra byggebranchen. Selskabet, hvis formål er »handel og industri«, og som også har været i restaurations-branchen, havde senest et underskud på én million kroner og en gæld til bygge-direktørens moderselskab på 2,4 millioner kroner.

Hells Angels-medlemmet har tidligere afsonet straffe i Danmark på seks og to år for hash og amfetamin.