En af dansk politis mest erfarne drabsefterforskere finder det helt rimeligt og naturligt, at politiet i Portugal mistænker forældrene til den knap fire-årige pige Madeleine McCann for at stå bag hendes forsvinden for fem år siden

Det afslører den tidligere chef for Rejseholdets drabssektion, politiinspektør Bent Isager-Nielsen, i sin nyeste bog "Efterforskerne", der udkommer i næste uge.

- Politiet er blevet kritiseret af McCann-familien og de engelske medier for at have afhørt Madeleines forældre meget langvarigt og givet udtryk for, at de var mistænkte. På det punkt må jeg sige, at jeg er enig med det portugisiske politi, skriver Bent Isager-Nielsen, der i dag er efterforskningschef i Københavns Vestegns Politi.

Madeleine McCann-sagen er blevet en af de mest opsigtsvækkende forsvindingsgåder, efter at den lille pige forsvandt fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen i det sydlige Portugal 3. maj 2007. Det skete, mens hendes forældre angiveligt havde forladt den sovende pige og hendes to mindre søskende om aftenen for at spise alene på en nærliggende restaurant.

Efter nogle måneders efterforskning blev pigens mor officielt sigtet og underkastet et 11 timer langt forhør af det portugisiske politi. Mistanken var, at forældrene ved et uheld kunne være kommet til at slå deres datter ihjel med en for kraftig dosis sovemedicin, og måske efterfølgende har forsøgt at skjule omstændighederne ved at foregive, at datteren er blevet bortført.

Trods en dusør på over 23 mio. kr. er sagen stadig ikke opklaret.

- Nu kan man jo være forældre på mange måder, men der er et eller andet i forklaringen om, at de havde ladet børnene ligge alene, mens de tog på restaurant, der er mystisk. Jeg aner ikke, om de har slået Madeleine ihjel, eller om hun vitterlig er blevet bortført, men for enhver politimand bør forældrene i sådan en sag være oplagte emner som mistænkte, mener Bent Isager-Nielsen.

Han understreger i bogen, at han kun kender Madeleine-sagen fra pressen, og den erfarne drabschef er heller ikke blind for, at portugisisk politi tilsyneladende har begået flere fejl undervejs i den foreløbig resultatløse efterforskning.

Bent Isager-Nielsens nye bog er en opfølger på den rutinerede efterforskningschefs bestseller  "Man jager et bæst og fanger et menneske" fra 2008. Denne gang har han allieret sig med to andre eksperter i jagten på mordere - retsmedicineren Hans Petter Hougen og retsantropologen Niels Lynnerup - der bidrager med deres oplevelser.

Bogens røde tråd er en gennemgang af opklaringsarbejdet i sagen om den 29-årige iranske kvinde Mahnaz Keyvanipour, hvis forbrændte ligrester i 1999 blev fundet i en skov ved Køge. Gerningsmanden viste sig at være hendes iranske eks-mand, der året efter blev dømt for drabet og udvist.