Det 10 meter høje ranke juletræ på Kirkepladsen i Ringe på Midtfyn er i nattens mulm og mørke inden morgengryet onsdag blevet udsat for en regulær motorsavs-massakre.

Så nu er det ikke længere 10 meter højt men 10 meter langt, som det ligger dér og nu blot er et trist vidnesbyrd om en eller flere ukendte gerningsmænds hærværk begået i nat.

»Jeg er helt målløs. Hvem i alverden har gavn af at gøre sådan noget? Det er jo fuldstændig meningsløst. Jeg synes, det er synd for byens borgere, for det var det flotteste juletræ, vi har haft i mange år, og så er det også rigtig dyrt for en lille forening som vores,« siger Mickael Simonsen, aktivitetsformand i Ringe Handelsstandsforning.

Han, som er indehaver af jagt- og fiskeriforretningen Outdoor Fyn i den midtfynske by, har ved selvsyn været forbi på Kirketorvet og konstateret, at det nu tidligere flotte træ er savet over i brysthøjde. Så vedkommende, der har ført motorsaven i nat, har ikke engang besværet sig med at bukke sig ned for at begå den famøse handling.

»Vi har meldt det til politiet, og de har optaget en rapport. Men hvis vi skal finde ud af, hvem der har gjort det, så kræver det jo, at nogen har set noget og enten fortæller det til politiet eller til os i bestyrelsen,« siger Mickael Simonsen, som skønner, at motorsavs-massakren på byens flotte juletræ kommer til at koste mellem 15.000 og 20.000 kroner.

»Vi skal jo have fundet et nyt træ, som gerne skal stå på samme plads inden weekenden, og så skal vi have fat i en vognmand, en kran og en lift, ligesom træet skal pyntes igen af elektrikerne. Så inden vi er færdige, er jeg bange for, vi rammer oppe omkring de 20.000 kroner. De penge ville vi meget hellere bruge på aktiviteter,« siger han.

FOTO: JENS ANTON HAVSKOV Vis mere

FOTO: JENS ANTON HAVSKOV Vis mere