I Lyon i Frankrig er en dansk efterforsker hos Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) blevet kåret til den bedste på sit felt.

Repræsentanter for Interpols 190 medlemslande er i disse dage samlet i Lyon, hvor der årligt bliver holdt en konference for efterforskning af cyberkriminalitet i forbindelse med børnemishandling og mere specifikt børneporno.

Her blev en dansk efterforsker fra Rigspolitiets specialenhed NC3 kåret til verdens bedste:

- Mads Nielsen har vundet den her pris, fordi han er kanondygtig til offeridentifikation - altså til at finde identiteten på de ofre og gerningsmænd, der optræder på børnemisbrugs-billeder og video, der er en ganske omstændig proces, siger poltiinspektør Flemming Kjærside fra politienheden til metroxpress.

Flemming Kjærside påpeger dog, at resten af NC3-holdet også fortjener ros, og så mener han i øvrigt, at resultatet er en ganske god indikation på, hvor højt niveauet er hos dansk politi for tiden.

»Det er kanont. Det her er sket til et ekspertmøde i offeridentifikation i børnemisbrugsmateriale hos Interpol - altså de fremmeste eksperter i hele verden. At en dansker vinder en pris viser da noget om det niveau dansk politi har,« siger han til avisen.