Lyt til artiklen

Fire et halvt års fængsel.

Det blev straffen til en 35-årig danselærerinde, Joy Oriakhi Skovgaard, da Københavns Byret mandag middag udmålte straffen til hende for gennem fire år at have misbrugt fire unge kvinder seksuelt. To af ofrene var under 15 år, mens misbruget fandt sted, og alle fire piger havde været elever hos den nu dømte kvinde.
Anklageren havde i sin afsluttende procedure krævet en straf på seks-syv års fængsel, mens forsvareren forsøgte at overbevise retten om, at to års fængsel ville være en passende straf.
Samtidig mente han, at danselærerinden bør frakendes retten til at undervise børn og i det hele taget omgås unge under 18 år. En påstand som domsmandsretten tiltrådte.

Danselærerinden, der for nogle år siden deltog i talentshows både både DR og TV2 med sine dansepiger, har ifølge retten udnyttet de fire unge ofres brændende ønske om at få succes gennem at lære at danse til at misbruge dem seksuelt. Misbruget har ifølge retten stået på i årene 2012-17, og i et vist omfang mens i hvert fald en af pigerne direkte var anbragt hos danselærerinden som plejemor.

»Der har været tale om så mange gange, at man ikke kan opgøre det. Det var rigtig mange gange,« lød det blandt andet fra anklageren under hans procedure.

Joy Oriakhi Skovgaard er opvokset i udlandet, og har under straffesagen fortalt, at hun selv har været udsat for massive seksuelle overgreb fra hun var 4-14 år.
Under sagen har de fire misbrugte piger fortalt næsten samstemmende historier om, hvordan de på skift var blevet forført gennem et forløb, hvor de først skulle være en slags personlig assistent for danselærerinden, derefter avancerede de til at være hendes bedste veninde, der så gradvist skulle trøste hende mere og mere - efterhånden også seksuelt i hendes seng.

»Hun er også kendt skyldig i tre tilfælde af vold mod et barn, men det står i skyggen af de fire forhold om seksuelle overgreb på børn,« understregede anklageren.

»Misbruget har givet dybe ar hos de misbrugte piger, og det er på den baggrund, at påstanden om den forholdsvis hårde straf skal ses,« tilføjede Anders Andreasen.

Joy Oriakhi Skovgaard blev kendt skyldig i misbruget allerede i september, men først i dag blev hendes straf udmålt.

»Jeg angrer, at jeg ikke stoppede det. Pigerne skal vide, at jeg ønsker, at de hver især på et eller andet tidspunkt kan lægge det her bag sig og få et godt liv, for det fortjener de,« lød det fra danselærerinden, da hun blev afhørt. Hun er mandag ikke til stede i retten ved strafudmålingen.

Danselærerinden skal desuden betale samlet 110.000 kr. i erstatning til de krænkede piger.
Ved strafudmålingen lagde retten blandt andet vægt på, hvor længe sexmisbruget havde stået på, samt hvor veltilrettelagt det havde været.