Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Bax Lindhardt

En familie. Hundredvis af forbrydelser. Gennem fire årtier har sigøjnerfamilien Levakovic fra København hærget deres omgivelser med alskens former for kriminalitet.

Det skriver Ekstra Bladet, der har kortlagt Danmarks mest kriminelle og ressourcekrævende familie.

Familien Levakovic stammer oprindelig fra Kroatien og tæller omkring 40 personer, der nu bor i Danmark. Mindst 20 har begået kriminalitet.

dimke

Der er oftest tale om berigelseskriminalitet som tricktyverier og gaderøverier, men familiens repertoire strækker sig også over væbnede røverier, grov vold, hæleri, afpresning og voldtægt.

Til BT: Indvandrer drenge

- Jeg har ikke hørt om andre familier, der kan matche Levakovic-familiens gøren og laden, hvad angår lovovertrædelser. Det er en livsstil i den familie, konstaterer chefpolitiinspektør for Københavns Politi, Ove Randrup.

203 gange inden for det seneste år - altså mere end hver anden dag - har politiet haft en eller anden form for kontakt med familien Levakovic.

Til BT Romaer

Heraf har politifolk 60 gange haft direkte konfrontationer med familien.

Fem familiemedlemmer har inden for de sidste fem uger været en tur i retten. Tre sidder lige nu fængslet, og en er efterlyst.

Levakovic-familien har flere gange trukket overskrifter, ikke mindst i 2000, hvor to fætre på 13 og 14 år deltog i en gruppevoldtægt af en 30-årig kvinde. Flere familiemedlemmer har begået gade- og bankrøverier i samme alder.

- Jeg skal ikke beskylde de pågældende for, at de direkte har været årsag til, at den kriminelle lavalder blev sat ned, men der var nogle eksempler på, at de i 13-14 års alderen lavede en kriminalitet - væbnede røverier, for eksempel - som gjorde, at det var utroligt svært at håndtere dem, siger chefpolitiinspektør Flemming Drejer fra Nordsjællands Politi.

- Det er deprimerende at se sådan en hel familie, hvor generation efter generation fødes ind i kriminalitet, fortsætter Flemming Drejer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.