Seks pirater, som er fanget på det danske krigsskib Esbern Snare ud for Somalia, kan retsforfølges i Danmark.

Seks formodede pirater, som er fanget på det danske krigsskib Esbern Snare ud for Somalia, kan retsforfølges i Danmark. Det fastslår Østre Landsret, oplyser statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager, Birgitte Vestberg.

De seks pirater blev tilbageholdt af Esbern Snare nytårsdag og efterfølgende varetægtsfængslet in absentia af Københavns Byret.

Siden har danske efterforskere stået på spring for at gå i gang med efterforskningen mod sekskløveret, der stadig - og på ubestemt tid - befinder sig på Esbern Snare.

Og med fredagens blå stempel til eventuel retsforfølgelse i Danmark kan statsadvokaten nu gå i gang med videoafhøringer af de tilfangetagne.

Det er dog slet ikke sikkert, at de formodede pirater skal til Danmark for at blive retsforfulgt.

De kan ifølge Birgitte Vestberg også ende i en retssal i eksempelvis Somaliland eller Seychellerne.

Spørgsmål: Hvorfor skal Danmark dog have alt det besvær og alle de udgifter med at retsforfølge pirater fra Afrika.

- Fordi vi er forpligtet til det. Vi har skrevet under på en konvention om at bekæmpe pirateri, der har hærget som en pest i tusind år. Og det har vi så tænkt os at gøre, lyder det fra Vestberg.

Det vides ikke præcist, hvor de seks tilbageholdte personer kommer fra.

En lignende sag udspillede sig fra januar 2010, da et hollandsk skib blev udsat for et piratangreb og de danske fartøjer efterfølgende tilbageholdte piraterne og udleverede dem til retsforfølgelse i Holland.

Men denne gang er det et dansk skib, Elly Mærsk, som angiveligt var ved at blive angrebet af formodede pirater, da Esbern Snare stoppede skibet med de seks formodede pirater.

/ritzau/