Det var den tidligere syrienkriger Ahmed Samsam og tre af hans venner, der onsdag blev anholdt på Dortheavej efter en betjent havde afgivet varselsskud. Dagen forinden var Ahmed Samsams lillebror, Hamza Samsam, blevet dræbt af knivstik i Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Tirsdag blev hans lillebror dræbt af et knivstik i maven. Onsdag blev Ahmed Samsam anholdt og i dag blev den 25-årige tidligere syrienkriger fremstillet i dommervagten. Det bekræfter Københavns Politi.

»Han er sigtet for vold med tjenestemand efter straffelovens paragraf 119,« siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Henrik Vedel.

Læs også:

Af sigtelsen, som BT er i besiddelse af, fremgår det, at Ahmed Samsam sammen med tre andre er sigtet for at 'have udvist truende adfærd over for forurettede politipersonale, der følte sig truet til at anvende peberspray og afgive varselsskud og på en afstand af tre til fire meter at have kastet en sten med en diameter på 3-5 centimeter'.

Den eneste grund til at betjenten ikke blev ramt, var ifølge sigtelsen, at han dukkede sig. I stedet ramte stenen en bil, der fik en bule.

Læs også:

Retten valgte dog ikke at varetægtsfængsle Ahmed Samsam. Dommeren gav ingen begrundelse for løsladelsen, men måske har det spillet ind, at der fredag afholdes en mindeceremoni for Ahmed Samsams lillebror, Hamza Samsam, der tirsdag eftermiddag blev dræbt af knivstik under et slagsmål i Guldbergsgade. Motivet til drabet er ukendt og gerningsmændendene er stadig på fri fod.

Optøjerne onsdag begyndte, da politiet ville standse en sort Audi med fire personer i. Føreren af bilen nægtede at standse, men kørte i stedet til Dortheavej. Her blev betjentene mødt af en større gruppe mænd med anden etnisk baggrund, der ifølge politiet optrådte truende i en grad, så betjentene fandt det nødvendigt at affyre et varselsskud.

Ifølge politiets oplysninger var Ahmed Samsam ikke blandt de fire personer i bilen. Inden optrinnet befandt hans sig i moskeen, hvor der var en spontan mindehøjtidelighed for Hamza Samsam.

Da BT besøgte Dortheavej i går umiddelbart efter episoden, var der stadig en ophedet stemning. Venner til de fire anholdte råbte blandt andet 'stikkersvin' efter et øjenvidne, der fortalte BT og andre medier, hvad der var foregået.

Ahmed Samsam stod i 2012 åbent frem og fortalte, at han havde været i Syrien for at kæmpe mod Assads regime. Senere kom det frem, at også hans nu afdøde lillebror Hamza Samsam havde været i Syrien og kæmpe.

Politiet regner både Ahmed Samsam og hans lillebror for at have en vis tilknytning til den banden Black Army, der udspringer af Vollsmose, hvor brødrene har boet en stor del af deres liv.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ahmed Samsam.

Andre læser også