Ni familiemedlemmer fra Haslev er fredag formiddag stadig indlagt med forgiftninger på Rigshospitalet, hvor status på deres tilstand er uændret.

Det oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

»Der er ikke noget nyt siden i går (torsdag, red.), men vi skal nok melde noget ud, hvis der sker ændringer,« siger han til Ritzau.

Rigshospitalet oplyser, at man stadig behandler familiemedlemmerne.

»Familien er fortsat samlet på Rigshospitalet, og dem, der er berørt af forgiftning, bliver behandlet på de rette klinikker,« siger pressechef på Rigshospitalet, Marianne Uldall.

Torsdag aften lød meldingen, at to af børnene var alvorligt påvirkede.

To børn i familien, heriblandt en 15-årig, mistede torsdag livet som konsekvens af forgiftning. Mistanken går på, at familien har spist nogle giftige svampe, men man kan på nuværende tidspunkt ikke sige med sikkerhed, om der rent faktisk er tale om svampeforgiftning.

»Vi er stadig i gang med en række undersøgelser, så vi kan ikke endeligt sige, at forgiftningen skete efter at have indtaget svampe,« siger Søren Ravn-Nielsen til Ritzau.

Torsdag blev en familie på 12 fra Haslev, hvor forældrene stammer fra Congo, bragt til Rigshospitalet med symptomer på forgiftning. Den ene person, en dreng, viste ingen symptomer på forgiftning og blev derfor udskrevet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog anmeldelsen klokken 10.45, og da lægepersonale kom frem, stod det hurtigt klart, at der var tale om en alvorlig situation.

Læge Trine Lilleng fortalte på et pressemøde torsdag aften, at de to børn, der senere afgik ved døden, var meget dårlige, da ambulancen ankom til familiens bolig, hvor også andre børn var medtaget.

»Det skete så pludseligt. Begge børn var i live ved ambulancens ankomst, men den 15-årige var hurtigt livløs,« fortalte Trine Lilleng og tilføjede:

»Vi startede hurtigt genoplivning. Så faldt det andet barn også om livløst. Det var et mindre barn end den 15-årige. Igen gik det hurtigt,« siger læge Trine Lilleng.

Af hensyn til de personlige forhold ønsker Søren Ravn-Nielsen ikke at oplyse om børnene og forældres alder, men han fortæller, at samtlige af parrets børn er under 18 år.

/ritzau