Hydrogensulfid opstår, når forskellige kemikalier blandes sammen, og det er en meget potent giftgas, siger giftekspert.

Det var tilsyneladende en cocktail af flere forskellige kemikalier, der blev brugt ved et angiveligt selvmordsforsøg onsdag aften i en bil nær en plantage ved Padborg.

Politiet fandt flere gasbeholdere i bilen, og det menes, at de forskellige kemikalier er blevet mikset sammen, så de har dannet giftgassen hydrogensulfid - en potent giftgas.

- Hydrogensulfid er meget giftig, og det forstærkes, når man sidder i et lukket rum som en bil, siger Christina Cueto fra Kemisk Beredskab ved Beredskabsstyrelsen.

Politiets indsatsleder, Anders Hansen, oplyser til TV2 Nyhederne, at manden i bilen »formentlig er omkommet i løbet af ganske få sekunder og har overhovedet ikke mærket noget«.

Hydrogensulfid dannes, når flere kemikalier blandes sammen. Det kan være adskillige typer kemikalier, og det kræver ikke den store fysikereksamen at lave giftstoffet.

- Det er ikke så svært, og man kan blandt andet se på nettet og andre steder, hvordan man gør, siger Christina Cueto.

Hydrogensulfid har heldigvis en lav lugtgrænse, så selv i meget små koncentrationer, kan man ikke undgå at konstatere det.

- Det lugter af råddent æg. Langt de fleste vil kunne lugte det i koncentrationer, før der bliver farligt, siger Christina Cueto.

Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab blev spurgt til råds af det lokale beredskab og Syd- og Sønderjyllands Politi, da man onsdag aften fandt bilen med de kemiske stoffer.

Anmelderen og to betjente blev efterfølgende bragt til sygehuset til observation for forgiftning. Anmelderens tilstand beskrives som stabil, og han er uden for livsfare.

Politiet etablerede en sikkerhedszone på 100 meter omkring bilen på grund af den potente giftgas. Afspærringerne blev dog ophævet torsdag morgen kort før klokken 6, da Beredskabsstyrelsen havde uskadeliggjort kemikalierne.w

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.