Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det dansk-amerikanske biotekselskab Enochian Biosciences står lige pludselig midt i en drabssag.

Firmaet er stiftet af den danske Pandora-milliardær René Sindlev, men det er virksomhedens anden medstifter og topforsker Serhat Gumrukcu, der er blevet anholdt og tiltalt i denne uge i forbindelse med et formodet mord på en mand i den amerikanske delstat Vermont i 2018.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det amerikanske justitsministerium.

I tiltalen står der, at Gumrukcu og en anden mand ved navn Berk Eratay har været involveret i 'murder-for-hire,' altså et bestilt mord.

»Tiltalen mod Gumrukcu og Eratay indeholder alene beskyldninger, og de tiltalte formodes uskyldige indtil og med mindre andet bevises. Hvis de dømmes, står Gumrukcu og Eratay imidlertid over for livsvarig fængselsstraf eller dødsstraf,« skriver det amerikanske justitsministerium.

Det dansk-amerikanske firma har også reageret på nyheden om drabssagen.

»Bestyrelsen har bekræftet, at hændelsen, som har ført til anholdelsen, skete før fusionen, som skabte det nuværende Enochian (i 2018, red.), og at hændelsen er fuldstændig uden sammenhæng med virksomheden,« skriver selskabet i deres afstandtagen til Gumrukcu.

Ifølge Børsen, blev Enochian Biosciences skabt tilbage i 2018, da Pandoras René Sindlev tog kontrol over det hårdt ramte danske biotekfirma Dandrit. Gennem en fusion blev det omdannet til en ny virksomhed med hovedkvarter i USA. Og det er altså denne episode, som Enochian henviser til i deres pressemeddelelse.

I de efterfølgende år begyndte Enochian Biosciences at udvikle en række lægemidler, som skulle kurere hiv, kræft og hepatitis.

Hvis de bliver dømt, risikerer Gumrukcu og Eratay obligatorisk fængsel på livstid eller dødsstraf.

Andre læser også