Skal vi lade være med at bære ham videre i livet, fordi hun stadig har ondt?

Sådan spørger Ole Wessel, chef for projektet High:Five, der har formidlet kontakten mellem kendis-kokken Claus Meyer og den mand, som i 2009 blev idømt seks års fængsel for drabsforsøg på Marlene Duus.

Den dømte er i dag under udslusning og har fået en plads som bagerlærling i Meyers bageri – Marlene Duus er 50 pct. invalid.

Det forhold har siden mandag sat gang i en ophedet diskussion af både strafniveau i Danmark og det sociale arbejde, som sættes ind under udslusningen af dømte:

Er det i orden, når Claus Meyer ansætter en drabsforsøg-dømt – eller fortjener ’den slags’ ikke en ny chance? Selv om de har udstået deres straf, må de så ikke komme videre, før ofrets sår er lægt?

Bliver bedre mennesker

Hos High:Five har Ole Wessel siden 2006 været med til at skaffe job til hundredvis af dømte kriminelle som Marlene Duus’ overfaldsmand. Næsten ni ud af 10 fastholdes i arbejde og er ikke faldet tilbage i kriminalitet, viser projektets seneste tal fra 2010 og 2011.

Han er ikke i tvivl: Indsatsen forebygger ny kriminalitet, og selv om han til fulde forstår Marlene Duus’ vrede og frustration, mener han, at den nuværende kurs er korrekt.

– Hvis man ikke i fængslet og efter fængslet assisterer personen med at blive afklaret omkring sin fortid – dybest set blive et bedre menneske – og komme på benene igen, så tager man ikke hensyn til de ofre, der måtte komme. Hele øvelsen må gå på, at det er bedre mennesker, der kommer ud, end dem, der kommer ind, siger Ole Wessel.

Synes du, det er rimeligt, at gerningsmænd bag grove voldsforbrydelser bliver prøveløsladt efter få års fængsel?

Deltag i debatten under artiklen