Den 21-årige Cem Aydin, der blev tæsket ihjel foran sit hjem på Frederiksberg 19. januar 2012, er ikke den engel, han ellers hidtil har været fremstillet som.

Det kan B.T. nu afsløre.

I 2009 var den unge mand således tiltalt ved Retten i Lyngby for en stribe grove overtrædelser af straffeloven - vold med ’dummeflade’, afpresning, trusler, røveri og bortførelse.

Det fremgår af sagens dombog, som B.T. har fået aktindsigt i.

Truet med massakre

Ifølge anklagerne bortførte Cem Aydin og en bredskuldret kammerat i februar 2009 to 15-årige drenge i en bil, tildelte dem begge slag, tog deres penge og truede dem med at blive udsat for ’motorsavsmassakren’, hvis de fortalte om episoden til politiet eller familien.

LÆS OGSÅ

LÆS OGSÅ:

- Du skal bare vide, at du gør det værst for dig selv og din familie, hvis du melder det, sagde Cem Aydin ifølge dombogen. Forhold, som Cem Aydin blev varetægtsfængslet for 25. marts 2009.

Han blev dog løsladt igen allerede 2. juli 2009, da de to 15-årige drenge ikke stod ved de forklaringer, som de havde givet til politiet, fremgår det af dombogen.

Fik 60 dages fængsel

Kun den halv time lange bortførelse i bilen den aften i februar stod tilbage, da de to 15-årige havde vidnet i retten, og således fik Cem Aydin blot 60 dages fængsel.

Den ene dreng arbejder i dag på et autoværksted, den anden i et flyttefirma.

Deres Facebook-profiler vidner om unge mænd, der befinder sig i udkanten af organiseret kriminalitet.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Vennelisterne tæller således både top-rockeren Brian Sandberg, folk på Hells Angels-grenen Devils Choise MC, men også narko- og våbendømte med venskaber helt ind i toppen af Black Cobra.

Opgøret den dag handlede om en motorcrosser, som en af de to drenge havde stjålet fra Cem Aydin. Den nu afdøde tyrker kom imidlertid på sporet af tyvene og satte dem stævne i Birkerød.

De to 15-årige drenge har efterfølgende været hårdt mærket af sagen.

Moderen til en af de 15-årige drenge beskrev beskrev i retten sagen således:

- Hendes søn P (navn fjernet, red.) er blevet ringet op mange gange af tiltalte Cem Aydin. Det har været meget ubehageligt, og både P og vidnet selv er blevet ’nervevrag’, står der i dombogen.

Skal længere frem i tiden

Hos Københavns Politi bekræfter politikommissær Hans Erik Raben, at man kender til sagen fra 2009, men mener ikke, at den har direkte forbindelse til mordet på Cem Aydin.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

- Vi kender ikke motivet endnu, og vi efterforsker bredt. Vi får rigtig mange tip, som vi forfølger. Det, der er udøvet, ligner et opgør i det kriminelle miljø, derfor graver vi selvfølgelig også i hans fortid, men min fornemmelse er, at vi skal længere frem i tiden. Noget, som er mere dugfrisk, siger Hans Erik Raben.