Dét, der lignede landidyl for de forbipasserende, skulle senere vise sig at være den lille ponys dødsmarch.
Dét, der lignede landidyl for de forbipasserende, skulle senere vise sig at være den lille ponys dødsmarch. Foto: Privatfoto

Nordsjællands Politi rejser nu tiltale mod tv-kokken Camilla Plums søn, Carl Plum. Kokke-sønnen og hans 21-årige ven skal en tur i retten efter at have slagtet ponyen Tarzan på ens strand i Tisvildeleje.

- Vi har rejst tiltale mod to mænd i sagen. Det har endnu ikke været muligt at forkynde anklageskriftet, og derfor kan jeg ikke oplyse, hvad de er tiltalt for, siger anklager Jane Gade til BT.

Oprindeligt var tre personer sigtet for overtrædelse af dyreværnslovens paragraf 28. Den siger, at hvis man ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt, straffes man med bøde, hæfte eller fængsel indtil et år. 

pony


Anklagemyndigheden har imidlertid droppet at rejse tiltale mod den tredje person, der var med under hesteslagtningen.

- Jeg finder ikke, at der er beviser for, at vedkommende har været en del af det, siger Jane Gade.

Specialister i slagtemetoder fra det Veterinære Sundhedsråd har analyseret resterne af den slagtede hest. Det er på baggrund af eksperternes vurdering, at politiet har valgt at rejse tiltale mod Carl Plum og hans ven.

Til BT Pony halshugget

Sagen begyndte Sankt Hans aften, da en forfærdet familiefar kontaktede politiet. Hans datter havde set nogle unge mennesker, der var i færd med at tage livet af en hest neden for familiens sommerhus i Tisvildeleje. Hesten viste sig at tilhøre tv-kokken Camilla Plum. Først tog Camilla Plum afstand fra hesteslagtningen, men senere viste det sig, at politiet havde rejst sigtelse mod hendes egen 24-årige søn Carl Plum og to 21-årige mænd fra København.

Plum, pony og blod

Carl Plum har i et brev bragt på Modkraft.dk forklaret, at han slagtede ponyen, fordi han ikke orkede at passe den. Planen var, at han og vennerne skulle spise ponyen i anledning af Sankt Hans.

- Jeg har, som dreng opvokset på et økologisk landbrug, før slagtet dyr og ved hvordan dette skal gøres. Derfor vil jeg ikke gå i detaljer med selve slagtningen – du ved hvordan det foregår. Dyret nåede ikke at opfatte, hvad der skete, før det hele var overstået, og led dermed ingen overlast. Stranden var det mest oplagte og i øvrigt selvrensende sted. Der var ingen mennesker i syne, og det var sent om aftenen, skriver Camilla Plums søn i brevet.

Vennerne blev nåede dog aldrig at spise Tarzan. Ifølge Carl Plus brev blev de afbrudt af forbipasserende, hvorefter der opstod tumult og de måtte forlade stedet uden hestebøfferne.

Tiltalen rejses, til trods for at Camilla Plum så sent som i sidste måned udtalte, at der ingen sag var. Det skete i et interview til Coop-magasinet Samvirke, hvor hun ellers afviste at kommentere sagen.

- Det vil jeg ikke sige mere om. Og der er intet nu. Der er ikke nogen anklage, ikke noget, sagde Camilla Plum i december-udgaven af Samvirke.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.